Nepaisant pasaulio šalių prieštaravimų, JAV skelbia apie neva įsigaliojusias JT sankcijas Iranui

Jungtinės Valstijos šeštadienį vienašališkai paskelbė, kad Jungtinių Tautų (JT) sankcijos Iranui vėl galioja, ir pažadėjo nubausti šalis, kurios šias neva sankcijas pažeis. Šis žingsnis gali lemti Vašingtono izoliacija pasaulio diplomatinėje arenoje ir padidinti tarptautinę įtampą.

„Šiandien Jungtinės Valstijos džiaugiasi beveik visų anksčiau nutrauktų JT sankcijų Irano Islamo Respublikai sugrąžinimu“, – pranešime teigė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Šiandien Jungtinės Valstijos džiaugiasi beveik visų anksčiau nutrauktų JT sankcijų Irano Islamo Respublikai sugrąžinimu“, – pranešime teigė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-20 09:33

„Šiandien Jungtinės Valstijos džiaugiasi beveik visų anksčiau nutrauktų JT sankcijų Irano Islamo Respublikai sugrąžinimu“, – pranešime teigė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.

Pasak jo, sankcijos „vėl įsigaliojo“ šeštadienį 20 val. Vašingtono laiku (sekmadienį 3 val. Lietuvos laiku).

JAV prezidento Donaldo Trumpo vyriausybė taip pat pažadėjo „imtis veiksmų“ prieš bet kurią JT valstybę narę, kuri nesilaiko sankcijų, nors JAV yra vos viena iš nedaugelio valstybių pasaulyje, kurios sankcijas Iranui laiko galiojančiomis.

Šis grasinimas yra gana rimtas – JAV teigia, kad kitoms šalims gali būti nutraukta prieiga prie JAV finansų sistemos ir kapitalo rinkų.

„Jei JT valstybės narės nesilaikys savo įsipareigojimų įvesti šias sankcijas, Jungtinės Valstijos yra pasirengusios per vidaus institucijas imtis veiksmų dėl šio nesilaikymo ir užtikrinti, kad Iranas negautų naudos iš JT draudžiamos veiklos“, – pareiškė M. Pompeo.

Jis pažadėjo, kad priemonės prieš sankcijų „pažeidėjus“ bus paskelbtos jau artimiausiomis dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.