Izraelis išduos Australijai vaikų lytiniu išnaudojimu kaltinamą moterį

Izraelio teismas pritarė buvusios mokytojos, kurios Australija ieško dėl kaltinimų vaikų lytiniu išnaudojimu, ekstradicijai, po šešerius metus trukusios teisinės kovos sudarydamas sąlygas ją teisti.

 Izraelio teismas pritarė buvusios mokytojos, kurios Australija ieško dėl kaltinimų vaikų lytiniu išnaudojimu, ekstradicijai, po šešerius metus trukusios teisinės kovos sudarydamas sąlygas ją teisti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Izraelio teismas pritarė buvusios mokytojos, kurios Australija ieško dėl kaltinimų vaikų lytiniu išnaudojimu, ekstradicijai, po šešerius metus trukusios teisinės kovos sudarydamas sąlygas ją teisti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2020, 2:35 PM

Malka Leifer, kaltinama kelių buvusių mokinių lytiniu išnaudojimu, prieš ekstradiciją kovojo nuo 2014 metų. Ji tvirtina esanti nekalta, o kova dėl jos ekstradicijos sukėlė įtampą tarp Izraelio ir Australijos.

M. Leifer advokatai sakė, kad apskųs ekstradicijos sprendimą Izraelio Aukščiausiajame Teisme.

Anksčiau šį mėnesį Aukščiausiasis Teismas atmetė M. Leifer advokato apeliaciją dėl Jeruzalės teismo sprendimo, kad ji yra pakaltinama ir gali būti teisiama, nurodydamas, kad „užbaigia sagą, užtrukusią daug metų“.

Pirmadienį Jeruzalės rajono teismas nusprendė, kad M. Leifer bus deportuota į Australiją stoti prieš teismą dėl 74 kaltinimų vaikų lytiniu išnaudojimu, sakė advokatai.

Kritikai, tarp jų įtariamos M. Leifer aukos, kaltino Izraelį pernelyg ilgai vilkinant šią bylą.

Anksčiau šiais metais izraeliečių psichiatrų komisija nustatė, kad M. Leifer melavo apie psichikos ligą, dėl kurios esą negali būti teisiama. Remdamasi šiomis išvadomis Izraelio teisingumo ministerija paskelbė, kad imsis veiksmų jos ekstradicijai paspartinti.

Trys seserys – Dassi Erlich, Nicole Meyer ir Elly Sapper – kaltina M. Leifer išnaudojus jas, kai jos mokėsi vienoje Melburno ultraortodoksų mokykloje. Teigiama, kad aukų yra ir daugiau.

Naujienų agentūra AP paprastai neskelbia lytinių nusikaltimų aukų vardų, bet seserys yra viešai kalbėjusios apie savo kaltinimus M. Leifer.

Kaltinimams 2008 metais nuskambėjus viešai, Izraelyje gimusi M. Leifer išėjo iš tos mokyklos ir grįžo į Izraelį, kur nuo to laiko gyvena.

Manny Waksas, vadovaujantis žydų organizacijai „Kol v’Oz“, kuri kovoja su vaikų lytiniu išnaudojimu ir atstovauja minėtoms seserims, sakė, kad pirmadienio sprendimas žymi „didžią dieną teisingumui“.

„Tai diena, kuri kartais atrodydavo niekada neateisianti, bet mes labai džiaugiamės, kad ji pagaliau visgi išaušo, – sakė M. Waksas. – Prireikė 71 teismo posėdžio, kad pasiektume šį tašką. Tai buvo Izraelio gėda.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.