Nelaimė kelyje: sprogus naftos sunkvežimiui, žuvo 23 žmonės

Centrinėje Nigerijoje prie autobusų stotelės apsivertus ir sprogus naftą gabenusiam sunkvežimiui, žuvo 23 žmonės, įskaitant kelis vaikus, trečiadienį paskelbė ekstremaliųjų situacijų pareigūnai.

 Asociatyvi nuotr.<br> ZP/Scanpix nuotr.
 Asociatyvi nuotr.<br> ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 7:55 PM

Tarp aukų yra Kogio valstijos politechnikumo, įsikūrusio nuo nelaimės vietos netoli esančiame Lokojos mieste, darbuotojų ir studentų, pranešime sakė Federalinis kelių eismo saugumo korpusas. Tarp mirusiųjų taip pat yra penkių asmenų šeima ir keli mokyklinio amžiaus vaikai.

Prie autobusų stotelės, iš kurios autobusai važiuoja politechnikumo kryptimi, įvykus sprogimui, keturios nelaimės aukos „apdegė neatpažįstamai“, teigiama eismo saugumo korpuso pranešime.

Incidento, kurio metu sunkvežimis apsivertė, iš jo išsiliejo nafta ir įvyko sprogimas, priežastis trečiadienį dar nebuvo žinoma, tačiau pirminių tyrimų išvados rodo, kad nelaimę galimai sukėlė sunkvežimio stabdžių gedimas.

Po sprogimo užsidegė dar devynios transporto priemonės, teigė Kelių agentūra.

Kelių nelaimės Vakarų Afrikos valstybėje nėra retenybė. Jas dažniausiai sukelia prasta kelių infrastruktūra, netinkama transporto priemonių priežiūra ir nutrūktgalviškas vairavimas.

2018 metų birželį komercinėje sostinėje Lagose apsivertus naftą gabenusiam sunkvežimiui, žuvo 11 žmonių ir užsidegė 54 transporto priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.