Nepaisant augančių koronaviruso skaičių, klimato aktyvistai grįžta protestuoti į gatves

Visame pasaulyje penktadienį klimato aktyvistai išeis į gatves, reikalaudami didesnio tempo kovoje su klimato krize. Judėjimas „Penktadieniai už ateitį“ („Fridays for Future“), nepaisant pandemijos, sukvietė savo šalininkus į „gyvus“ protestus – jie iki šiol kelis mėnesius dėl viruso daugiausiai vyko internete.

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg proteste prie Švedijos parlamento.<br>REUTERS/ Scanpix nuotr.
Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg proteste prie Švedijos parlamento.<br>REUTERS/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2020, 10:17 AM

Rengėjai patikino, kad bus laikomasi apsaugos priemonių. Judėjimo duomenimis, visame pasaulyje turėtų vykti per 3 000 „klimato streikų“.

Po virtinės didelių protestų 2019 metais ir dėl pandemijos prieš penkis mėnesius į internetą perkeltų protestų tai bus pirmoji akcijos diena šiais metais, kai jaunieji klimato aktyvistai vėl išeis į gatves. Jie argumentuoja, jog ateinantys mėnesiai bus lemiami, kad Žemės šilimas būtų apribotas iki 1,5 laipsnio, lyginant su priešindustriniu laikotarpiu. Klimato aktyvistus remia daug visuomeninių grupių.

Klimato judėjimo lyderė Greta Thunberg, šiuo metu esanti gimtojoje Švedijoje, pareiškė, kad reikia protestuoti ir gatvėse, ir virtualiai. „Mes tai darysime įvairiausiais būdais, priklausomai nuo koronaviruso ribojimų“, -sakė ji. Taip esą bus pasiųstas signalas, kad į klimato krizę reikia žiūrėti kaip į tikrą krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.