Armėnijos URM vadovas pateikė prašymą dėl atsistatydinimo

Armėnijos užsienio reikalų ministras Zograbas Mnacakianas pirmadienį vyriausybės vadovui Nikolui Pašinianui pateikė prašymą dėl atsistatydinimo.

 Armėnijos užsienio reikalų ministras Zograbas Mnacakianas pirmadienį vyriausybės vadovui Nikolui Pašinianui pateikė prašymą dėl atsistatydinimo.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Armėnijos užsienio reikalų ministras Zograbas Mnacakianas pirmadienį vyriausybės vadovui Nikolui Pašinianui pateikė prašymą dėl atsistatydinimo.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2020, 2:48 PM

„Gerbiamas premjere, prašau priimti mano atsistatydinimą. Ačiū už pasitikėjimą ir bendrą darbą“, – sakoma ministro pareiškime, kuriuo feisbuke pasidalijo URM atstovė spaudai Ana Nagdalian.

Kiek anksčiau N. Pašinianas pranešė, kad Z. Mnacakianas bus atleistas iš užimamų pareigų.

„Aš priėmiau sprendimą atleisti Armėnijos URM vadovą iš pareigų“, – pareiškė N. Pašinianas, atsakydamas į parlamento narių klausimus.

Anksčiau pirmadienį Armėnijos URM atmetė N. Pašiniano pareiškimą, neva Armėnijos derybininkams reikėjo priimti sprendimą, ar atsisakyti Šušos miesto Kalnų Karabache.

„Nė viename derybų proceso etape nebuvo klausimo dėl Šušos miesto atsisakymo“, – parašė Armėnijos URM atstovė A. Nagdalian.

Vėliau parlamente N. Pašinianas, sužinojęs apie šį pareiškimą, pasakė: „Jeigu buvo tokių gerų variantų, kodėl gi nebuvo priimtas atitinkamas sprendimas. Reiškia, kad tas, kas taip sako, turi nedelsiant atsakyti.“

Pirmadienį interviu virtinei žiniasklaidos priemonių N. Pašinianas nurodė, kad derybose dėl Kalnų Karabacho buvo keliamas daugybės Kalnų Karabacho rajonų, įskaitant Šušą, perdavimo Azerbaidžanui klausimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.