Ukrainos teismas panaikino V. Janukovyčiui už akių skirtą areštą

Kijevo apeliacinis teismas pirmadienį panaikino buvusiam prezidentui Viktorui Janukovyčiui už akių skirtą areštą ir grąžino bylos medžiagą pirmos instancijos teismui.

 Ukrainos teismas panaikino V. Janukovyčiui už akių skirtą areštą.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ukrainos teismas panaikino V. Janukovyčiui už akių skirtą areštą.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2020, 4:09 PM

Priimdamas šį sprendimą teismas iš dalies patenkino V. Janukovyčiaus advokatų prašymą. Posėdis buvo transliuojamas platformoje „YouTube“.

„V. Janukovyčiaus gynėjų... apeliacinį skundą patenkinti iš dalies. Panaikinti Pečersko teismo ikiteisminio tyrimo teisėjo 2020 metų gegužės 12 dienos nutarimą, patenkinantį tyrėjų prašymą ir skiriantį kardomąją arešto priemonę,.. paskirti naują bylos nagrinėjimą pirmos instancijos teisme“, – sakoma teismo nutartyje.

Kijevo Pečersko rajono teismas gegužės 12 dieną nusprendė už akių skirti areštą buvusiam Ukrainos prezidentui V. Janukovyčiui Maidano byloje dėl masinių žudynių organizavimo.

„Janukovyčiui skirti kardomąją ikiteisminio kalinimo priemonę iki 2020 metų liepos 10 dienos“, – sakoma ankstesniame teismo sprendime.

Pečersko rajono teismas anksčiau jau kartą buvo nusprendęs suimti V. Janukovyčių už akių. 2020 metų gegužės 4 dieną teismas skyrė V. Jankovyčiui kardomąją kalinimo priemonę valdžios uzurpavimo byloje, tenkindamas Generalinės prokuratūros prašymą.

Pasak Generalinės prokuratūros, V. Janukovičiui už akių skirtas areštas leidžia pradėti jo ekstradicijos procedūrą ir prašyti leisti pradėti specialų tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.