Ugandoje per protestus po opozicijos kandidato į prezidentus arešto žuvo 37 žmonės

Ugandoje per protestus, kuriuos išprovokavo opozicijos kandidato į prezidentus, muzikanto Bobi Wine'o areštas, žuvo 37 žmonės, penktadienį pranešė policija.

 Ugandoje per protestus, kuriuos išprovokavo opozicijos kandidato į prezidentus, muzikanto Bobi Wine'o areštas, žuvo 37 žmonės, penktadienį pranešė policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ugandoje per protestus, kuriuos išprovokavo opozicijos kandidato į prezidentus, muzikanto Bobi Wine'o areštas, žuvo 37 žmonės, penktadienį pranešė policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-20 13:46, atnaujinta 2020-11-24 11:49

Tai didžiausio masto neramumai Ugandoje per dešimtmetį. Prognozuojama, kad artėjant kitų metų pradžioje numatytiems rinkimams situacija dar pablogės.

Ugandos policijos patologas ir policijos sveikatos priežiūros tarnybos vadovas sostinėje Kampaloje sakė, kad iki ketvirtadienio ryto buvo patvirtinta 37 žmonių žūtis.

Protestai įsiplieskė trečiadienį, kai policija sulaikė B. Wine'ą. Ketvirtadienį jis turėjo stoti prieš teismą rytiniame Igangos mieste.

Policija kaltina B. Wine'ą pažeidus dėl koronaviruso pandemijos taikomus reikalavimus kandidatams į prezidentus, kad jų susitikimuose su rinkėjais dalyvautų ne daugiau kaip 200 žmonių.

Policija pranešė, kad visoje Kampaloje buvo areštuota 350 žmonių. Ketvirtadienį sostinėje toliau tvyrojo įtampa, mieste patruliavo daug karių ir policininkų.

Pastaraisiais metais ne kartą areštuotas B. Wine'as patraukė ugandiečių dėmesį savo atkakliais raginimais prezidentui Yoweri Museveni palikti postą po 36 valdžioje praleistų metų.

Saugumo reikalų ministras generolas Elly Tumwine'as įspėjo protestuotojus, kad prieš juos bus imtasi priemonių, jeigu neramumai tęsis.

„Tai buvo tyčinis, iš anksto suplanuotas žingsnis chaosui sukelti, nes mes turime įrodymų, – sakė jis. – Tačiau noriu įspėti smurto kurstytojus, kad ką jie pasės, tą ir pjaus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.