V. Giscard'o d'Estaing'o garbei trečiadienis Prancūzijoje skelbiamas gedulo diena

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas mirusio buvusio prezidento Valéry Giscard‘o d'Estaing‘o garbei ateinantį trečiadienį paskelbė nacionalinio gedulo diena.

Prancūzijoje trečiadienis skelbiamas gedulo diena.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijoje trečiadienis skelbiamas gedulo diena.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-04 15:30, atnaujinta 2020-12-04 15:52

E. Macronas, kreipdamasis į prancūzus, sakė, kad buvęs prezidentas ir jo šeima „iš kuklumo“ nenori nacionalinio pagerbimo, koks buvo organizuotas 2019-aisiais mirus buvusiam prezidentui Jacques‘ui Chiracui. V. Giscard‘as d'Estaing‘as bus palaidotas šeštadienį Otone Vidurio Prancūzijoje dalyvaujant tik šeimos nariams.

Vis dėlto E. Macronas paskelbė, kad vasario 2-ąją, buvusio prezidento gimimo dieną, Europos Parlamente Strasbūre bus surengta iškilminga pagerbimo ceremonija. V. Giscard‘as d'Estaing‘as mirė trečiadienį nuo Covid-19 komplikacijų eidamas 95-uosius metus.

„Giscard'as“, kaip jis buvo vadinamas Prancūzijoje, vadovavo šaliai nuo 1974 iki 1981 metų. V. Giscard'o d'Estaing‘o prezidentavimas ženklino jo pirmtakų Charles‘o de Gaulle‘io ir Georges‘p Pompidou konservatyvios politikos pabaigą. Vadovaujant V. Giscard‘ui d'Estaing‘ui, šalyje buvo vykdomos reformos, be kita ko, legalizuoti abortai, rinkėjų amžiaus cenzas sumažintas iki 18 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.