D. Trumpas nedalyvaus J. Bideno inauguracijoje

Dabartinis JAV prezidentas respublikonas Donaldas Trumpas ketina išrinktojo prezidento demokrato Joe Bideno inauguracijos dieną palikti Baltuosius rūmus sraigtasparniu, o paskui lėktuvu „Air Force One“ išskristi į Floridą, jis praleis visus oficialius renginius šalies sostinėje. Tai sekmadienį pranešė portalas „Axios“.

Joe Bidenas.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>ZUMA pres/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>ZUMA pres/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Joe Bidenas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Joe Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 7, 2020, 8:11 AM

Pasak portalo šaltinių, D. Trumpas nepasveikins J. Bideno Baltuosiuose rūmuose, nedalyvaus inauguracijoje, bet pasakys kalbą dideliame savo šalininkų mitinge Floridoje, kur paskelbs, kad dalyvaus 2024 metais įvyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Anot leidinio, D. Trumpas, praeityje – „televizijos žvaigždė“, sąmoningai ketina sudaryti situaciją, kai televizijos žiūrovų dėmesys turės blaškytis tarp naujojo prezidento prisaikdinimo ceremonijos Vašingtone, kuri vyks laikantis saugaus atstumo, ir jo paties kalbos didžiulei miniai Floridoje.

Baltieji rūmai tokios informacijos apie D. Trumpo planus oficialiai nepatvirtina.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. Demokratas Joe Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Tiesa, jis vis dėlto sutiko pradėti valdžios perdavimo procedūrą.

Naujojo JAV prezidento inauguracija įvyks 2021 metų sausio 20 d.

Sveikatos sekretoriumi J. Bidenas ketina paskirti Kalifornijos generalinį prokurorą

Joe Bidenas planuoja paskirti Kalifornijos generalinį prokurorą Xavierą Becerrą sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų sekretoriumi, sekmadienį pranešė JAV žiniasklaida.

Per 12 savo kadencijų Kongrese Los Andželui atstovavęs X. Becerra buvo aktyvus lotynų amerikiečių teisių ir buvusio prezidento Baracko Obamos sveikatos priežiūros programos gynėjas. Šią politiką labai puolė prezidentas Donaldas Trumpas ir respublikonai.

NBC, „The New York Times“ ir kelios kitos naujienų organizacijos, remdamosi anoniminiais šaltiniais, artimais išrinktajam prezidentui, pranešė apie jo planus dėl X. Becerros kandidatūros į sveikatos sekretoriaus postą.

62 metų X. Becerra 2016-aisiais buvo išrinktas Kalifornijos generaliniu prokuroru. Jis tapo išrinktosios viceprezidentės Kamalos Harris įpėdiniu, kai ši buvo išrinkta į JAV Senatą.

X. Becerra buvo pirmasis lotynų amerikietis, užėmęs Kalifornijos generalinio prokuroro pareigas.

Eidamas šias pareigas jis, be kita ko, gynė imigrantų teisių programą DACA prie Aukščiausiojo Teismo.

Kaip rašo „The New York Times“, X. Becerros kandidatūra pasirinkta sulaukus Lotynų Amerikos kilmės kongresmenų skundų dėl lotynų amerikiečių stygiaus kitąmet pradėsiančiame dirbti kabinete.

Jei X. Becerros kandidatūra bus patvirtinta, jam bus pavesta vadovauti departamentui koronaviruso pandemijos metu, kuri JAV nusinešė daugiau kaip 282 000 gyvybių.

Jungtinėse Valstijose šeštadienį trečią dieną iš eilės buvo užfiksuotas rekordinis koronavirusinės infekcijos plitimo rodiklis, per parą nustačius beveik 230 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, rodo Johno Hopkinso universiteto paskelbti duomenys.

J. Bidenas, kuris bus prisaikdintas sausį, pabrėžė, kad rinkdamasis savo administraciją jis sieks įvairovės.

Jis ketina pavesti buvusiai Federalinio rezervo sistemos vadovei Janet Yellen vadovauti JAV Iždo departamentui. J. Yellen taptų pirmąja šį postą užėmusia moterimi, jeigu jos kandidatūrą patvirtins Senatas.

J. Bidenas taip pat ketina paskirti pirmąją žvalgybos bendruomenės vadovę moterį ir pirmąjį ispanakalbį krašto saugumo sekretorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.