Rusija ragina paleisti Turkijoje sulaikytus NTV žurnalistus

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas pirmadienį pareiškė, kad Kremlius tikisi, jog Turkijoje sulaikyti du Rusijos televizijos žurnalistai bus paleisti artimiausiu metu.

 Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas pirmadienį pareiškė, kad Kremlius tikisi, jog Turkijoje sulaikyti du Rusijos televizijos žurnalistai bus paleisti artimiausiu metu.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas pirmadienį pareiškė, kad Kremlius tikisi, jog Turkijoje sulaikyti du Rusijos televizijos žurnalistai bus paleisti artimiausiu metu.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2020, 3:08 PM

Pasak atstovo Dmitrijaus Peskovo, Rusijos diplomatai palaiko kontaktą su Turkijos atstovais, siekdami užtikrinti dviejų Kremliui palankaus televizijos kanalo NTV žurnalistų paleidimą „artimoje ateityje“.

„Tikimės, kad galėsime išspręsti šį incidentą“, – sakė D. Peskovas.

Praėjusią savaitę NTV pranešė, kad ketvirtadienio rytą Stambule policija areštavo žurnalistą Aleksejų Petrušką ir operatorių Ivaną Malyškiną.

Šaltinis Turkijos užsienio reikalų ministerijoje teigė, kad jie buvo areštuoti, nes be leidimo filmavo dronus gaminantį padalinį ir dirbo neturėdami akreditacijos.

D. Peskovas nurodė, kad Rusija „imsis visų įmanomų žingsnių“ jiems padėti.

Maskva ir Ankara susitarė bendrai stebėti, kaip laikomasi Rusijai tarpininkaujant pasiektų paliaubų ginčijamame Kalnų Karabacho regione po atsinaujinusio šešias savaites trukusio Armėnijos ir Azerbaidžano karo, nusinešusio daugiau nei 5 tūkst. gyvybių.

Tačiau prieš tai tarp Maskvos ir Ankaros Kalnų Karabacho klausimu buvo išaugusi įtampa, kai Rusija apkaltino Turkiją dislokavus ginčijamame regione Sirijos kovotojų kovai su armėnų pajėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.