B. Johnsonas pirmos svarbios užsienio kelionės kaip premjeras vyks į Indiją

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas kitą mėnesį vyks į Indiją pirmo svarbaus vizito dvišaliams santykiams sustiprinti nuo valdžios perėmimo praėjusiais metais, antradienį pranešė britų vyriausybė.

B. Johnsonas pirmos svarbios užsienio kelionės kaip premjeras vyks į Indiją.  <br>PA/Scanpix nuotr.
B. Johnsonas pirmos svarbios užsienio kelionės kaip premjeras vyks į Indiją.  <br>PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2020, 4:32 PM

Šios kelionės metu B. Johnsonas pakvies Indiją dalyvauti kitais metais vyksiančiame Britanijos organizuojamame Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime. Indija drauge su Pietų Korėja ir Australija yra kviečiamos jame dalyvauti svečio teisėmis.

Kelionės į Indiją tikslas – sustiprinti dvišalius ryšius, paskatinti investicijas ir bendradarbiavimą įvairiose srityse, įskaitant gynybą, saugumą, sveikatos apsaugą ir klimato kaitą.

Britų premjero viešnagė sutaps su Indijoje kasmet sausio 26 dieną minima Respublikos diena. Vizitas bus surengtas praėjus kelioms savaitėms po to, kai Jungtinė Karalystė paliks Europos Sąjungos bendrąją rinką gruodžio 31 dieną, Londonui siekiant naujų prekybos susitarimų su užsienio valstybėmis.

„Labai džiaugiuosi, kad lankysiuosi Indijoje kitais metais, Pasaulinei Britanijai pradedant jaudinančius metus, ir tikiuosi didžiulio šuolio mūsų dvišaliuose santykiuose, kurį įsipareigojome pasiekti su ministru pirmininku Modi“, – sakoma B. Johnsono pareiškime.

„Būdama svarbi veikėja Indijos ir Ramiojo vandenyno regione Indija darosi vis nepakeičiamesnė Jungtinės Karalystės partnerė, mums siekiant didinti darbo vietų ir (ekonomikos) augimą, atremti bendras grėsmes mūsų saugumui ir saugoti mūsų planetą“, – nurodoma jame.

B. Johnsonas į Indiją vyks ministro pirmininko N. Modi kvietimu. Praėjusį savaitgalį Indijos vyriausybės vadovas dalyvavo Londono organizuotame viršūnių susitikime dėl klimato kaitos, o šią savaitę Indijoje vieši britų užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas.

„Tai, ką mes pripažįstame, (yra) didesnės glaudesnių prekybos santykių galimybės; mūsų ekonomikos kontūrai, manau, tai leistų“, – kalbėjo D. Raabas per spaudos konferenciją Naujajame Delyje, kur taip pat dalyvavo jo Indijos kolega Subrahmanyamas Jaishankaras.

„Turėsime paraginti savo prekybos ministrus pažiūrėti, ką galime pasiekti“, – sakė D. Raabas.

Savo ruožtu S. Jaishankaras kalbėjo apie „labai stiprų ketinimą“ suintensyvinti prekybinius santykius.

„Mes matome strateginį atvejį“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.