Škotijos premjerė žada grąžinti Škotiją į Europos Sąjungą

Škotijos vyriausybės vadovė Nicola Sturgeon toliau laikosi savo planų grąžinti Škotiją į ES. Po nepriklausomybės referendumo ji ketina greitai atvesti šalį į Europos Sąjungą, sakė premjerė vokiečių laikraščiui „Die Welt“ ir kitoms Europos žiniasklaidos priemonėms.

Škotija galvoja apie planus grįžti į Europos Sąjungą.<br> PA/Scanpix nuotr.
Škotija galvoja apie planus grįžti į Europos Sąjungą.<br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-18 09:02

„Naujausios apklausos rodo, kad daugiau kaip pusė škotų nori nepriklausomybės. Esu įsitikinusi, kad škotai kitame referendume tars „taip“, – kalbėjo N. Sturgeon.

Nepriklausoma Škotija esą tada iš karto pateiks prašymą dėl narystės ES. Škotijos įstojimas į Bendriją, anot premjerės, nebus ES plėtra. Būdama Jungtinės Karalystės dalis, Škotija daugiau kaip 40 metų priklausė Bendrijai. „Škotija grįš namo, tai nebus nauja pradžia“, – pabrėžė N. Sturgeon.

Kad galėtų surengti referendumą, Škotijai reikia Londono sutikimo. Jei premjeras Borisas Johnsonas nepritars referendumui, N Sturgeon neatmeta teisinių galimybių. Esą negalima leisti, kad britų vyriausybė „blokuotų demokratiją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.