Izraelio delegacija su J. Kushneriu išskrido į Maroką pirmuoju tiesioginiu skrydžiu

Izraelio pareigūnų delegacija bei JAV prezidento Donaldo Trumpo žentas ir patarėjas Jaredas Kushneris antradienį išskrido iš Tel Avivo į Rabatą pirmuoju tiesioginiu komerciniu skrydžiu, surengtu žydų valstybei ir Marokui tarpininkaujant JAV pasirašius susitarimą dėl santykių normalizavimo.

 J.Kushneris ir B.Netanyahu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Kushneris ir B.Netanyahu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2020, 2:35 PM

Izraelio oro linijų bendrovės „El Al“ lėktuvas su oficialia delegacija, vadovaujama patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Meiro Ben Shabbato, išskrido į Rabatą, kuri abi šalys pasirašys virtinę susitarimų.

Šia kelione, per kurią, be kita ko, numatytas Izraelio delegacijos susitikimas su Maroko karaliumi Mohammedu VI, siekiama akcentuoti D. Trumpo administracijos Artimųjų Rytų diplomatijos laimėjimus, likus kelioms savaitėms iki jos kadencijos pabaigos ir išrinktojo JAV prezidento Joe Bideno prisaikdinimo.

Marokas tapo trečiąja arabų šalimi po Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) ir Bahreino, šiais metais normalizavusia santykius su žydų valstybe pagal susitarimą, sudarytą tarpininkaujant JAV. Šių šalių pavyzdžiu žada pasekti ir Sudanas.

Prieš skrydį kalbėdamas Ben Guriono oro uoste netoli Tel Avivo, J. Kushneris pabrėžė, kad JAE ir Izraelio susitarimas jau atvėrė įvairių komercinių galimybių abiem šalims.

„Viliuosi, kad šis šios dienos skrydis į Maroką suteiks analogišką impulsą“ santykiams tarp Maroko ir Izraelio, sakė jis prieš įlipdamas į lėktuvą, ant kurio korpuso hebrajų, arabų ir anglų kalbomis užrašytas žodis „taika“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.