U. von der Leyen kritikuoja „AstraZeneca“ dėl vakcinos tiekimo problemų

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pažėrė kritikos farmacijos koncernui „AstraZeneca“ dėl vakcinos tiekimo problemų. Įmonė, dabartiniais duomenimis, antrą ketvirtį pristatys tik apie 70 mln. vakcinos dozių, sakė ji trečiadienį Briuselyje. „Tačiau tai yra daug mažiau nei 180 mln. dozių, kurias pristatyti bendrovė įsipareigojo sutartyse“, – kalbėjo U. von der Leyen.

Komisijos pirmininkė pripažino, kad vakcinacijos startas buvo sunkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Komisijos pirmininkė pripažino, kad vakcinacijos startas buvo sunkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 3:10 PM, atnaujinta Mar 17, 2021, 3:52 PM

Kartu ji pabrėžė, kad neatsisakoma tikslo iki vasaros pabaigos visiškai paskiepyti 70 proc. suaugusių ES gyventojų. Komisijos pirmininkė pripažino, kad vakcinacijos startas buvo sunkus. Tačiau esą pasiekta pažangos. „Biontech“/“Pfizer“ ir „Moderna“ savo tiekimo sutarčių laikosi.

„Dabar turime susikoncentruoti į laiką iki vasaros“, – tęsė U. von der Leyen. Vakcinų siuntų daugės. Iki šiol ES yra registravusi keturias vakcinas nuo koronaviruso.

Anot U. von der Leyen, nuo balandžio iki birželio bus gauta 200 mln. „Biontech“/“Pfizer“ vakcinos dozių ir 35 mln. – „Moderna“. Balandį, be to, bus pradėta naudoti „Johnson & Johnson“ vakcina. Jos antrąjį ketvirtį turėtų būti gauta apie 55 mln. dozių. Priešingai nei kitų vakcinų, šio preparato pakanka tik vienos dozės.

Jei „AstraZeneca“ laikysis savo pažadų pirmajam ketvirčiui, iki kovo pabaigos visos gamintojos bus pristačiusios 100 mln. dozių, teigė U. von der Leyen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.