A. Blinkenas: laikas sugrąžinti karius iš Afganistano

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas trečiadienį sakė, kad atėjo laikas išvesti užsienio pajėgas iš Afganistano ir kad Vašingtonas dirbs su sąjungininkėmis NATO dėl „koordinuoto“ pasitraukimo.

 A. Blinkenas: laikas sugrąžinti karius iš Afganistano.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Blinkenas: laikas sugrąžinti karius iš Afganistano.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 2:15 PM

„Drauge pasiekėme tikslus, kuriuos buvome numatę pasiekti, ir dabar atėjo laikas sugrąžinti mūsų pajėgas namo“, – Briuselyje prieš susitikimą su NATO partneriais sakė A. Blinkenas.

Pasak JAV pareigūnų, prezidentas Joe Bidenas trečiadienį oficialiai paskelbs, kad visi likę 2,5 tūkst. amerikiečių karių iš Afganistano bus išvesti iki šį karą išprovokavusių 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų 20-ųjų metinių, taip užbaigiant ilgiausią Amerikos karą. Sprendimas priimtas nepaisant didėjančių nuogąstavimų dėl Talibano pergalės.

NATO partneriai per susitikimą Briuselyje, kuriame dauguma jų dalyvaus virtualiai, turi susitarti maždaug tuo pačiu metu užbaigti Aljanso 9,6 tūkst. karių misiją Afganistane.

„Tai svarbus momentas mūsų Aljansui“, – sakė A. Blinkenas.

„Mes drauge ėjome į Afganistaną tvarkytis su tais, kurie mus užpuolė, ir užtikrinti, kad Afganistanas daugiau netaptų prieglobsčiu teroristams, galintiems užpulti bet kurį iš mūsų“, – pridūrė jis.

Pasak A. Blinkeno, sąjungininkės „ateinančiomis savaitėmis ir mėnesiais labai glaudžiai bendradarbiaus dėl saugaus, apgalvoto ir koordinuoto mūsų pajėgų išvedimo iš Afganistano“.

Jis tvirtino, kad nepaisant pajėgų išvedimo „mūsų įsipareigojimas dėl Afganistano, jo ateities išliks“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.