JAV valstybės sekretorius netikėtai atvyko į Afganistaną

Praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV oficialiai paskelbė apie savo karių išvedimą iš Afganistano, valstybės sekretorius Anthony‘is Blinkenas su neskelbtu vizitu atvyko į Kabulą. Tai tviteryje pranešė prezidento rūmai.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2021, 3:04 PM

A. Blinkenas informavo Afganistano prezidentą Ashrafą Gjanį, kad JAV pajėgų išvedimas nesusilpnins strateginių santykių tarp abiejų šalių. JAV esą ir toliau jaučiasi įsipareigojusios Afganistanui ir jo žmonėms.

Afganistano televizijos stotis „ToloNews“ rodė vaizdus, kaip A. Blinkenas susitinka su Nacionalinio susitaikymo Aukščiausiosios tarybos pirmininku Abdullahu Abdullahu. „Esu čia, kad pademonstruočiau besitęsiantį mūsų įsipareigojimą“, – valstybės sekretorius sakė A. Abdullahui.

JAV ir Afganistano partnerystė keičiasi, tačiau yra ilgalaikė, kalbėjo A. Blinkenas. „Dabar prasideda naujas skyrius. Tačiau tai skyrius, kurį rašysime kartu“, – pridūrė jis.

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį paskelbė apie JAV dalinių išvedimą iš Afganistano iki rugsėjo 11-osios. Ši data ženklina 20-ąsias teroristinių išpuolių JAV, kurie ir tapo intervencijos priežastimi, metines. Apie savo misijos Afganistane pabaigą paskelbė ir NATO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.