Rusija išsiunčia vieną Italijos diplomatą, atsakydama į atitinkamą Romos žingsnį

Maskva pirmadienį paskelbė išsiunčianti vieną Italijos diplomatą, atsakydama į Romos „nedraugišką“ sprendimą kovo mėnesį išsiųsti du rusų pareigūnus, įtartus šnipinėjimu.

Kovo 31-ąją buvo paskelbta, kad italų saugumo pajėgos atliekant tyrimą dėl šnipinėjimo sulaikė du karius – rusą ir italą.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Kovo 31-ąją buvo paskelbta, kad italų saugumo pajėgos atliekant tyrimą dėl šnipinėjimo sulaikė du karius – rusą ir italą.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 2:35 PM

Užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad ji iškvietė Italijos ambasadorių ir informavo, jog Rusija paskelbė persona non grata Romos karinio jūrų laivyno atašė Maskvoje, turėsiantį per parą palikti šalį.

Italija savo ruožtu pasmerkė „nepagrįstą ir neteisingą“ Rusijos sprendimą.

Užsienio reikalų ministerija Romoje pareiškė „giliai apgailestaujanti“ dėl Maskvos sprendimo išsiųsti italų atašė.

„Šį sprendimą laikome nepagrįstu ir neteisingu, nes jis yra atsakas į Italijos tarnybų teisėtą priemonę ginant savo pačios saugumą.“

Kovo 31-ąją buvo paskelbta, kad italų saugumo pajėgos atliekant tyrimą dėl šnipinėjimo sulaikė du karius – rusą ir italą.

Buvo pranešta, kad byloje figūruoja Rusijos ambasadoje Romoje dirbęs kariškis, tarnavęs Italijos karinių jūrų pajėgų Generaliniame štabe, kur turėjo teisę susipažinti su įslaptinta medžiaga.

Abudu buvo sulaikyti, kai italas perdavinėjo rusui dokumentus mainais į 5 tūkst. eurų sumą. Romos žiniasklaida duomenimis, galėjo būti perduota informacijos ne tik apie Italiją, bet ir apie NATO.

Italijos užsienio reikalų ministras Luigi Di Maio tąsyk paskelbė, kad išsiunčiami du su šiuo incidentu siejami rusai. Ministras taip pat pažadėjo parlamentarams ir toliau reaguoti į numanomą Maskvos šnipinėjimą Romoje.

Rusų valdžia pareiškė apgailestaujanti dėl Italijos sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.