Brazilijos prezidento J. Bolsonaro ir jo vyriausybės populiarumas toliau smunka

Tik 24 proc. Brazilijos gyventojų kraštutinių dešiniųjų prezidento Jairo Bolsonaro administraciją vertina „gerai“ arba „puikiai“, o prezidento populiarumo reitingas nusmuko iki žemiausio lygio nuo jo kadencijos pradžios 2019 metais – sumažėjo nuo 30 proc. kovo mėnesį, praneša „Reuters“.

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-13 17:49, atnaujinta 2021-05-13 17:50

J. Bolsonaras plačiai kritikuojamas dėl to, kaip tvarkosi su koronaviruso pandemija. Jis sulaukė kritikos dėl to, kad nepritarė karantino priemonėms, menkino ligos sunkumą ir neteikė prioriteto vakcinų pirkimui.

Brazilijoje mirčių nuo COVID-19 skaičius yra antras didžiausias pasaulyje. Šalyje nuo ligos mirė jau daugiau kaip 428 tūkst. žmonių.

Pritarimo J. Bolsonaro vyriausybės darbui reitingas laipsniškai smunka nuo pernai gruodžio. Dabar 45 proc. brazilų vertina vyriausybę „blogai“ arba „siaubingai“, palyginti su 32 proc. praėjusių metų pabaigoje. Tuo metu 54 proc. agentūros „Datafolha“ apklaustų respondentų sakė, kad rinkimuose niekada nebalsuotų už J. Bolsonarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.