Amsterdame mirtinai subadytas vienas žmogus, dar keturi sužaloti

Nyderlandų policija šeštadienį tiria incidentus Amsterdame, per kuriuos vienas žmogus buvo mirtinai subadytas, o dar keturi – sužaloti, bet nurodė, kad ryšio su terorizmu neįžvelgiama.

„Policija atlieka plataus masto tyrimą dėl įvairių incidentų ir aplinkybių“, – sakoma Amsterdamo policijos pranešime.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Policija atlieka plataus masto tyrimą dėl įvairių incidentų ir aplinkybių“, – sakoma Amsterdamo policijos pranešime.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-22 11:49, atnaujinta 2021-05-22 11:50

Po penktadienį vakare viename Amsterdamo barų ir restoranų rajone įvykusių užpuolimų buvo sulaikytas 29 metų vyras, informavo teisėsaugininkai.

„Policija atlieka plataus masto tyrimą dėl įvairių incidentų ir aplinkybių“, – sakoma Amsterdamo policijos pranešime.

„Tyrimų grupė, vadovaujama Valstybinės prokuratūros, neatmeta jokių prielaidų, bet šiuo metu nėra jokių tiesioginių požymių, kad buvo teroristinis motyvas“, – nurodė policija.

Po šio incidento teroristinių išpuolių pavojaus lygis Nyderlanduose nebuvo pakeistas, pranešė televizija „RTL Nieuws“.

Policija nurodė iš pradžių gavusi pranešimą apie vieną žmogaus subadymo atvejį, bet pareigūnams „įvykio vietoje tapo aišku, kad šalimais įvyko keturi kiti subadymo incidentai – nukentėjusiųjų iš viso penki“.

„Viena iš aukų mirė įvykio vietoje, kito penki nukentėjusieji išvežti į ligoninę“, – pridūrė policija.

Į įvykio vietą buvo iškviesta skubiosios pagalbos tarnyba, o šalimais esančiame parke, netoli garsių Van Gogho (Van Gogo) muziejaus ir Valstybinio muziejaus (Rijksmuseum), nusileido du paramedikų sraigtasparniai.

Šio rajono restoranai įvykio metu nedirbo dėl suvaržymų, įvestų dėl koronaviruso pandemijos.

Nyderlandai yra patyrę virtinę teroro išpuolių, įskaitant 2018 metais Amsterdamo traukinių stotyje įvykusį incidentą, kai du amerikiečiai turistai buvo subadyti afganistaniečio, vėliau nuteisto kalėti.

Šiame mieste pastaruoju metu taip pat buvo stebimas padidėjęs nusikalstamumas. Pavyzdžiui, anksčiau šią savaitę Amsterdame įvyko inkasatorių automobilio ginkluotas užpuolimas, per kurį įtariamasis po dramatiškų gaudynių buvo nukautas policijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.