Izraelio diplomatijos vadovas pradeda istorinį vizitą JAE

Izraelio diplomatijos vadovas Yairas Lapidas antradienį atvyko į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE) pirmojo per šalių santykių istoriją izraeliečių ministrų oficialaus vizito, abiem šalims rugsėjį normalizavus savo ryšius.

2020 metų rugpjūtį paskelbus apie susitarimą normalizuoti santykius, Izraelis pasirašė virtinę susitarimų su JAE, nuo turizmo iki aviacijos ir finansinių paslaugų.<br>AP/Scanpix nuotr.
2020 metų rugpjūtį paskelbus apie susitarimą normalizuoti santykius, Izraelis pasirašė virtinę susitarimų su JAE, nuo turizmo iki aviacijos ir finansinių paslaugų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 12:42 PM

Prieš atskrisdamas į Abu Dabio oro uostą Y. Lapidas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė lėktuve padarytą savo nuotrauką ir parašė: „Išskrendu istorinio vizito į JAE.“

Izraelio ministrai anksčiau yra lankęsi JAE, bet neseniai paskirtas Y. Lapidas yra aukščiausio rango Izraelio pareigūnas, atvykęs į šią šalį, ir pirmasis, viešintis joje su oficialia misija.

2020 metų rugpjūtį paskelbus apie susitarimą normalizuoti santykius, Izraelis pasirašė virtinę susitarimų su JAE, nuo turizmo iki aviacijos ir finansinių paslaugų.

Vizitas surengtas praėjus beveik metams po to, kai šalys ėmėsi veiksmų santykiams normalizuoti. Kelis mėnesius planuotiems Izraelio pareigūnų apsilankymams sutrukdydavo įvairios kliūtys, tarp jų pandemija ir diplomatiniai ginčai.

Vizito metu Y. Lapidas atidarys Izraelio ambasadą Abu Dabyje ir generalinį konsulatą Dubajuje.

„Izraelio delegacija priešpiet nusileido Abu Dabyje, ją Užsienio reikalų ministerijoje sutiks ekonomikos reikalų ministras“, – nurodė žydų valstybės Užsienio reikalų ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.