Bankoke nugriaudėjo galingas sprogimas: žuvo ugniagesys, dar 27 žmonės sužeisti

Per sprogimą netoli Bankoko tarptautinio oro uosto esančioje plastiko gamykloje žuvo mažiausiai vienas ugniagesys, dar 27 žmonės buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Per sprogimą netoli Bankoko tarptautinio oro uosto esančioje plastiko gamykloje žuvo mažiausiai vienas ugniagesys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per sprogimą netoli Bankoko tarptautinio oro uosto esančioje plastiko gamykloje žuvo mažiausiai vienas ugniagesys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 1:17 PM, atnaujinta Jul 5, 2021, 1:21 PM

Po maždaug 3 val. įvykusio sprogimo Taivano įmonės „Ming Dih Chemical Co.“ gamykloje kilo gaisras. Dūmų stulpai matėsi iš Tailando sostinės centro už 35 kilometrų.

Gelbėtojai evakuoja netoli gamyklos gyvenančius žmones. Bang Pli rajono, kuriame yra gamykla, vadovas Somsakas Kaewsena naujienų agentūrai AFP sakė, kad kol kas evakuota 500 gyventojų. Iki vidurdienio pagyvenę ir invalido vežimėliuose sėdintys žmonės buvo evakuoti į vieną mokyklą už devynių kilometrų.

Visuomenei draudžiama priartėti mažiau nei per 500 m nuo sprogimo vietos, sakė generolas leitenantas Amponas Buarubpornas.

„Nežinome, ar dar yra likę sprogti galinčių medžiagų“, – sakė jis ir pridūrė, kad pareigūnai dar bando suvaldyti gaisrą.

Gelbėtojai važinėjo po rajoną ir garsiakalbius ragino gyventojus evakuotis.

Sprogimo priežastis kol kas nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.