Prieš mėnesį posto netekęs B. Netanyahu pagaliau išsikraustė iš premjero rezidencijos

Buvęs Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ankstyvomis sekmadienio valandomis oficialiai išvyko iš savo oficialios Jeruzalės rezidencijos, nors nuo tada, kai jis neteko savo posto, jau praėjo beveik mėnuo.

Buvęs Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ankstyvomis sekmadienio valandomis oficialiai išvyko iš savo oficialios Jeruzalės .<br>AP/Scanpix nuotr.
Buvęs Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ankstyvomis sekmadienio valandomis oficialiai išvyko iš savo oficialios Jeruzalės .<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2021, 4:00 PM

„Netrukus po vidurnakčio Netanyahu šeima išvyko iš rezidencijos Balfūro [gatvėje]“, – žurnalistams pareiškė šeimos atstovas spaudai.

Savaitgalį prie rezidencijos buvo pastebėti perkraustymo sunkvežimiai ir buvo nufilmuota, kaip iš rezidencijos teritorijos išvežami juodi „Audi“ automobiliai.

B. Netanyahu šaliai nepertraukiamai vadovavo 12 metų. Vis dėlto praeitą mėnesį jis buvo dramatiškai išverstas iš posto savo buvusio personalo vadovo Naftali Bennetto, perėmusio vadovavimą vyriausybei.

N. Bennettas, kuris vadovaus ideologiškai susiskaldžiusiam aštuonių partijų blokui, kurį vienija tik nepakantumas ilgiausiai šaliai vadovavusiam ankstesniam premjerui, ministru pirmininku buvo prisaikdintas birželio 13 dieną.

Tačiau B. Netanyahu neatlaisvino ministro pirmininko rezidencijos.

Priešingai – jis ir toliau priėmė garbius svečius, įskaitant Nikki Haley, kuri ėjo amerikiečių ambasadorės prie Jungtinių Tautų pareigas, kai JAV prezidento poste buvo Donaldas Trumpas.

Birželio pabaigoje B. Netanyahu ir N. Bennetto biurai paskelbė galutinę datą, iki kada buvęs premjeras turi išsikelti: buvo nurodytas šeštadienis, liepos 10-oji.

B. Netanyahu iš rezidencijos išvyko po vidurnakčio, netrukus po to, kai pasibaigė terminas, kuriam jis pats pritarė.

Ilgiau kaip metus protestus prieš B. Netanyahu prie jo rezidencijos kas savaitę rengusi organizacija, pasivadinusi „Ministras nusikaltėlis“, sekmadienį pašiepė jo kraustynes.

„Atsakovas ir jo šeima, kaip paskutiniai vagys, paspruko vidury nakties“, – parašė grupė socialiniame tinkle „Facebook“.

N. Bennettas ministro pirmininko rezidenciją turi perimti sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.