JAV ir Rusija rengiasi naujoms deryboms stabilumui skatinti

JAV ir Rusija kitą savaitę rengia aukšto lygio derybas, siekdamos paskatinti stabilumą savo įtemptuose santykiuose, penktadienį pranešė pareigūnai.

 JAV ir Rusija kitą savaitę rengia aukšto lygio derybas, siekdamos paskatinti stabilumą savo įtemptuose santykiuose, penktadienį pranešė pareigūnai.  <br> Imago/Scanpix nuotr.
 JAV ir Rusija kitą savaitę rengia aukšto lygio derybas, siekdamos paskatinti stabilumą savo įtemptuose santykiuose, penktadienį pranešė pareigūnai.  <br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2021, 12:08 PM

Vadinamasis Strateginio stabilumo dialogas, įsteigtas birželio 16 dieną Ženevoje vykusiame JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino susitikime, vyks trečiadienį tame pačiame mieste, pranešė JAV valstybės departamentas.

„Per šį dialogą siekiame padėti pagrindą būsimoms ginklų kontrolės ir rizikos mažinimo priemonėms“, – sakoma jo pranešime.

Jame priduriama, kad JAV delegacijai vadovaus valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman. Joje taip pat dalyvaus Bonnie Jenkins, neseniai patvirtinta kaip valstybės sekretoriaus pavaduotoja, atsakinga už ginklų kontrolę.

Derybos rengiamos tvyrant įtampai dvišaliuose santykiuose keliose srityse, o Vašingtonui perspėjant Maskvą, kad gali imtis atsakomųjų veiksmų daugėjant kibernetinių atakų, per kurias reikalaujama išpirkų ir dauguma kurių, JAV pareigūnų teigimu, vykdomos iš Rusijos.

Maskva neigia savo atsakomybę, bet V. Putinas pasveikino J. Bideno pastangas atnešti daugiau nuspėjamumo į dvišalius santykius.

Skelbdami apie būsimą dialogą JAV ir Rusijos prezidentai pažymėjo, kad Vašingtonas ir Maskva kalbėjosi tarpusavyje net pačiame Šaltojo karo įkarštyje, kad išvengtų blogiausių scenarijų.

W. Sherman susitiks su rusų pareigūnais po panašios misijos Kinijoje, kuria bus siekiama sumažinti augančią įtampą tarp abiejų šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.