Islandijoje smarkiai išaugo COVID-19 atvejų skaičius

Islandijoje jau keturias dienas iš eilės užregistruojama po daugiau nei 100 naujų COVID-19 atvejų.

 Islandijoje smarkiai išaugo COVID-19 atvejų skaičius.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Islandijoje smarkiai išaugo COVID-19 atvejų skaičius.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 10:53 PM

Nors šis skaičius gali atrodyti nedidelis, tačiau Islandijoje gyvena vos 360 tūkst. žmonių.

Per pastarąsias 14 dienų šalyje COVID-19 atvejų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, šoktelėjo iki 280,6. Kelis pastaruosius mėnesius šis rodiklis neviršijo kelių dešimčių.

Radijo stoties RUV teigimu, iki šios savaitės Islandijoje daugiau nei 100 naujų COVID-19 atvejų per dieną užfiksuota tik dukart – šių metų kovą ir praeitų metų spalį.

Birželio pabaigoje Islandijos valdžia nusprendė atšaukti visus karantino apribojimus, tačiau, sparčiai išaugus naujų ligos atvejų skaičiui, buvo nuspręsta kai kuriuos apribojimus vėl įvesti.

Brodvėjaus teatrai įsileis tik pasiskiepijusius nuo koronaviruso žiūrovus

Brodvėjaus teatrų lankytojai turės ateiti į spektaklius su apsauginėmis kaukėmis ir dokumentais, patvirtinančiais, kad jie yra pasiskiepiję nuo koronaviruso aprobuotomis vakcinomis. Tai sakoma penktadienį paskelbtame Brodvėjaus lygos pranešime.

Ši asociacija vienija daugiau kaip 700 teatrų savininkų ir operatorių, prodiuserių ir kitų šios srities darbuotojų. Pasak jos atstovų, omenyje turimos vakcinos, kurias anksčiau patvirtino Pasaulio sveikatos organizacija arba JAV maisto ir vaistų administracija.

Lankytojai taip pat turės būti teatruose su kaukėmis, išskyrus tą laiką, kai jie valgys tam specialiai skirtose vietose.

Manoma, kad Brodvėjaus teatrai atvers duris rugsėjo mėnesį. Jie buvo uždaryti dėl pandemijos.

Šie reikalavimai galios iki spalio pabaigos. Aktoriai, scenos darbininkai ir kiti Brodvėjaus teatrų darbuotojai taip pat turės pasiskiepyti.

Brodvėjaus lygos atstovai patikslino, kad lapkritį planuojamiems spektakliams taisyklės gali pasikeisti. Reikalavimai gali būti kiek sušvelninti. Juos peržiūrėti ketinama rugsėjį.

Pareiškime patikslinama, kad išimtys bus numatytos tiems žiūrovams, kurie negali skiepytis nuo koronaviruso dėl religinių įsitikinimų arba dėl sveikatos priežasčių, taip pat jaunesniems kaip 12 metų amžiaus vaikams. Jie turės patvirtinti, kad nėra infekuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.