Tęsiantis susidorojimo kampanijai su nepriklausoma žiniasklaida BBC žurnalistė visam laikui išsiunčiama iš Rusijos

Britų visuomeninio transliuotojo BBC korespondentė Maskvoje šeštadienį pranešė, kad Rusijos valdžia ją informavo, jog ji privalės išvykti, kai rugpjūtį baigs galioti jos viza, ir „niekada negalės sugrįžti į Rusiją“.

Ilgametė BBC korespondentė Sarah Rainsford yra faktiškai išsiunčiama iš Rusijos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ilgametė BBC korespondentė Sarah Rainsford yra faktiškai išsiunčiama iš Rusijos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2021, 2:06 PM, atnaujinta Aug 14, 2021, 2:08 PM

Ilgametė BBC korespondentė Sarah Rainsford yra faktiškai išsiunčiama iš Rusijos, tvyrant įtampai tarp Maskvos ir Vakarų šalių ir tęsiantis susidorojimo kampanijai su nepriklausoma žiniasklaida.

„Tai nėra atsisakymas pratęsti mano vizą, nors techniškai panašiai ir yra. Mane išsiunčia, ir man pasakyta, kad niekada negalėsiu grįžti“, – BBC radijui „Radio 4“ sakė ji.

Žurnalistė šį sprendimą pavadino „pražūtingu jai asmeniškai“ ir „šokiruojančiu“.

„Tai nėra tiesiog sena vieta, – sakė ji. – Beveik trečdalį savo gyvenimo pragyvenau Rusijoje... Man tikrai patiko bandyti papasakoti pasauliui Rusijos istoriją, tačiau pasakoti šią istoriją darosi vis sunkiau.“

Penktadienį BBC apkaltino Rusiją „tiesioginiu išpuoliu prieš žiniasklaidos laisvę“ ir pavadino S. Rainsford „išskirtine ir bebaime žurnaliste“.

Pasak S. Rainsford, Rusijos valdžia paaiškino jai, kad taip elgiasi reaguodama į Didžiosios Britanijos sprendimą nepratęsti vizos vienam rusų žurnalistui.

„Dešimtasis dešimtmetis Rusijai buvo naujų ir įdomių laisvių metas, ir manau, kad mano, kaip žurnalistės, karjera čia nužymėjo kelią, kaip šios laisvės buvo mažinamos, mažinamos ir mažinamos“, – sakė ji.

BBC yra finansuojamas iš metinio licencijos mokesčio, kurį privalo sumokėti visi televizorių savininkai, bet jos redakcija yra nepriklausoma nuo valdžios.

Visuomeninis transliuotojas yra nuolat kaltinamas politiniu šališkumu namuose, taip pat kritikuojamas ir užsienyje, be kito ko, Kinijoje, kur šių metų kovą vienas iš jo vyresniųjų korespondentų išvyko į Taivaną, nes susidūrė su spaudimu dėl savo pranešimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.