Po 18 mėnesių pertraukos Australija rengiasi vėl atverti savo sienas

Australija kitą mėnesį pradės atverti prieš pusantrų metų uždarytas savo sienas, penktadienį paskelbė ministras pirmininkas Scottas Morrisonas.

Australija kitą mėnesį pradės atverti prieš pusantrų metų uždarytas savo sienas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Australija kitą mėnesį pradės atverti prieš pusantrų metų uždarytas savo sienas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2021, 8:22 AM, atnaujinta Oct 1, 2021, 9:20 AM

Pasak jo, po „kelių savaičių“ nuo COVID-19 pasiskiepiję australai jau galės sugrįžti namo ir vykti į užsienį, nes pasiektas tikslas vakcinuoti 80 proc. gyventojų.

Pernai kovo 20 dieną Australija dėl pandemijos įvedė vienus griežčiausių pasaulyje suvaržymų prie sienų. Australams buvo uždrausta keliauti į užsienį be leidimo.

Per pastarąsias 560 dienų buvo atšaukta nesuskaičiuojama daugybė tarptautinių skrydžių, kelionių į užsienį beveik neliko, australai taip pat negalėjo sugrįžti namo, nemažai šeimų liko išskirtos skirtinguose žemynuose.

 

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius buvo atmesta daugiau kaip 100 tūkst. prašymų atvykti į šalį ar išvykti iš jos, rodo Vidaus reikalų departamento duomenys.

„Atėjo laikas sugrąžinti australams jų gyvenimą“, – sakė S. Morrisonas.

Jis taip pat paskelbė, kad pasiskiepiję gyventojai sugrįžę galės septynias dienas karantinuotis namie. Šiuo metu privaloma 14 dienų karantinuotis viešbutyje.

Japonijoje baigė galioti dėl COVID-19 plitimo įvesta nepaprastoji padėtis

Tokijuje ir kituose Japonijos regionuose ketvirtadienį baigė galioti dėl COVID-19 plitimo įvesta nepaprastoji padėtis, o vėliau bus palaipsniui atšaukiami ir taikomi suvaržymai.

„Mūsų kova su koronavirusu žengia į naują etapą. Pagaliau matysime, kaip mūsų socialinė ir ekonominė veikla grįžta į normalias vėžes“, – sakė vyriausybės vadovas Yoshihide Suga.

Premjeras pažymėjo, kad dėl koronaviruso plitimo įvesti apribojimai bus atšaukiami palaipsniui. Jis pridūrė, kad vyriausybė įsteigs daugiau laikinų gydymo įstaigų kovai su COVID-19 ir tęs gyventojų vakcinaciją.

Nepaprastosios padėties priemonės, kuriomis daugiausia ribojamas alkoholio pardavimas, restoranų darbo laikas ir didelių renginių dalyvių skaičius, buvo taikomos didžiąją šių metų dalį, įskaitant Tokijo vasaros olimpiadą.

Nepaprastoji padėtis galiojo 19-oje iš 47-ių šalies prefektūrų, įskaitant Tokiją, ekonomikos centrus Osaką ir Aičį, taip pat turistų pamėgtus Kiotą ir Okinavą.

Pandemija Japoniją paveikė mažiau nei kitas šalis: 125 mln. gyventojų turinčioje Azijos valstybėje užregistruota apie 17,5 tūkst. mirties atvejų, o vyriausybė dar nė karto neskelbė griežto karantino.

Šalies vakcinacijos programa startavo vangiai, bet vėliau įsibėgėjo: iki šiol visiškai paskiepyta per 58 proc. gyventojų – daugiau nei Jungtinėse Valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.