V. Putinas: kalbos apie įpėdinį „destabilizuoja“ Rusiją

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad kalbos apie jo galimą įpėdinį „destabilizuoja“ šalies politinę sistemą ir kad jis dar neturi jokių planų dėl savo ateities.

Opozicija teigia, kad priėmus šią pataisą V. Putinas planuoja tapti „prezidentu iki gyvos galvos“.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Opozicija teigia, kad priėmus šią pataisą V. Putinas planuoja tapti „prezidentu iki gyvos galvos“.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-14 14:54

Interviu JAV televizijai CNBC 69 metų V. Putinas nesutiko atsakyti į klausimą, ar planuoja likti Kremliuje ir po 2024 metų, kai pasibaigs jo antra iš eilės prezidentavimo kadencija.

„Tokios kalbos destabilizuoja padėtį“, – sakė jis šią naktį amerikiečių televizijos transliuotame interviu.

„Padėtis turi būti saugi ir stabili, kad galios struktūros ir valstybės struktūros galėtų užtikrintai dirbti ir ramiai žvelgti į ateitį“, – pridūrė V. Putinas.

Daugiau nei du dešimtmečius prezidento ar premjero pareigas einantis V. Putinas pabrėžė galįs teisėtai siekti dar vienos prezidento kadencijos, tačiau sakė kol kas nepriėmęs jokio sprendimo.

„Aš linkęs neatsakyti į šiuos klausimus, – pareiškė jis. – Iki kitų rinkimų yra dar marios laiko.“

Pernai Rusijoje priimta konstitucinė pataisa potencialiai leidžia V. Putinui likti valdžioje iki 2036 metų. Po jos priėmimo šalyje prasidėjo valdžios susidorojimas su opozicija ir nepriklausoma žiniasklaida.

Opozicija teigia, kad priėmus šią pataisą V. Putinas planuoja tapti „prezidentu iki gyvos galvos“.

Tačiau kai kurie politikos ekspertai neatmeta galimybės, kad V. Putinas gali ruoštis pasitraukti artimiausiu metu, ir atkreipia dėmesį į vis dažniau pasitaikančius elito tarpusavio kovų ženklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.