Prancūzijoje suimtas gerai žinomas ultradešiniųjų sąmokslo teorijų skleidėjas

Prancūzų kraštutinių dešiniųjų sąmokslo teorijų skleidėjas Remy Daillet buvo suimtas dėl smurtinių veiksmų ir atakų prieš valstybę planavimo, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP pranešė tyrimui artimas šaltinis. 

Remy Daillet.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Remy Daillet.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 10:49 AM

R. Daillet ir jo sekretorė, įvardijama kaip Ginette M., antradienį buvo suimti dėl kaltinimų „planavus atakas prieš valstybę ir kitus smurtinius veiksmus“, įskaitant ataką prieš masonų ložę (uždarą draugiją) rytų Prancūzijoje, sakė šaltinis. 

R. Daillet įtariamas padėjęs organizuoti aštuonmetės pagrobimą rytų Prancūzijoje mergaitės mamos prašymu.  

Mia Montemaggi  buvo surasta nenukentėjusi kartu su savo motina vienoje uždarytoje gamykloje Šveicarijoje, praėjus penkioms dienoms po to, kai trys vyrai, apsimetę vaiko teisių apsaugos pareigūnais, išsivedė mergaitę iš jos senelės namų Prancūzijos rytiniame Vogėzų regione. 

R. Daillet internete skelbiamuose vaizdo įrašuose reikalavo uždrausti dėvėti apsaugines kaukes, tvirtindamas, jog moksliškai įrodyta, kad jos neduoda jokios naudos. Jis taip pat ragino naikinti itin spartaus 5G ryšio tinklus.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.