Austrija gali įvesti karantiną nuo COVID-19 nepaskiepytiems gyventojams

Jeigu situacija intensyvios priežiūros skyriuose pablogės, Austrijoje gali būti įvestas karantinas nuo COVID-19 neskiepytiems žmonėms, informuoja dpa.

 Austrija gali įvesti karantiną nuo COVID-19 nepaskiepytiems gyventojams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Austrija gali įvesti karantiną nuo COVID-19 nepaskiepytiems gyventojams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 12:23 PM

„Mes netrukus susidursime su neapsaugotų žmonių pandemija“, – Austrijos kancleris Alexanderis Schallenbergas pareiškė penktadienio vakarą po susirinkimo dėl krizės.

Jis atmetė karantino galimybę tiems žmonėms, kurie buvo paskiepyti arba pasveiko nuo COVID-19. Politikas tikisi, kad atskleisti planai pasiųs žinutę visuomenei.

Pasak kanclerio, vis dar per daug žmonių dvejoja arba delsia skiepytis.

Tačiau kol kas situacija intensyvios priežiūros skyriuose yra stabili, nepaisant išaugusio infekcijų skaičiaus.

COVID-19 pacientai ligoninėse kol kas užima 220 intensyvios priežiūros lovų. Sveikatos apsaugos ministras Wolfgangas Muecksteinas sako, kad šiuo metu Austrija yra pirmoje plano fazėje. Tačiau pacientų skaičiui intensyvios priežiūros skyriuose perkopus 600, bus pasiekta penkta plano fazė, o tai reiškia judėjimo ribojimus nevakcinuotiems asmenims.

Naujų atvejų skaičius per 7 dienas, tenkantis 100 000 Austrijos gyventojų, siekia 230.

Anksčiau šią savaitę buvo pranešta, kad nuo lapkričio 1 d. dauguma darbuotojų Austrijoje privalės turėti įrodymą, kad jie skiepijosi nuo COVID-19 arba persirgo, arba turi neigiamą testo rezultatą.

Pagal naująjį planą, jei į intensyvios priežiūros skyrius pateks 400 žmonių, bus pripažįstami tik PGR tyrimų rezultatai.

Iki šiol paskiepyta apie 62 proc. austrų, skaičiuojant pagal gyventojus, kurie gali būti skiepijami.

Skiepų kampanija pastarosiomis savaitėmis Austrijoje sulėtėjo, o kai kuriomis dienomis suleidžiama tik keli tūkstančiai vakcinos dozių.

Dvejones dėl skiepų pakurstė Austrijos laisvės partija (FPO), dešiniųjų pažiūrų populistinė partija, kuri yra viena didžiausių šalyje.

Be to, rugsėjį vykusiuose rinkimuose į Aukštutinės Austrijos žemės parlamentą, Landtagą, sulaukta netikėtų rezultatų – naujai įkurta prieš skiepus pasisakanti partija MFG („Žmonės, laisvės, teisės“) surinko 6 proc. balsų, perkopė 4 proc. balsų barjerą ir pirmu bandymu pateko į vietos valdžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.