Moterį mirtinai partrenkęs lietuvis pabėgo iš Jungtinės Karalystės ir gimtinėje dalyvavo skraidymo čempionate

Iš Jungtinės Karalystės dar iki paskiriant įkalinimo bausmę pabėgęs lietuvis, policijos duomenimis, varžėsi nacionaliniame skraidymo čempionate. 36 metų vyras buvo nuteistas už moters nužudymą. 

 Jungtinės Karalystės policija.<br> 123rf.com nuotr.
 Jungtinės Karalystės policija.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 1:59 PM, atnaujinta Oct 23, 2021, 2:13 PM

Vytautas Kiminius išvyko iš šalies po to, kai buvo nuteistas už tai, kad pavojingai vairuodamas Kembridžšyre sukėlė Rachel Radwell mirtį.

2020 m. liepą, būdamas tarptautiniu mastu ieškomas nusikaltėlis, jis dalyvavo varžybose Lietuvoje.

Trečiadienį V.Kiminius buvo nuteistas už kitus atskirus nusikaltimus, todėl bendra jam skirta laisvės atėmimo bausmė viršija 12 metų.

„Nors tik pats Kiminius galėtų pasakyti tiesą, yra daugybė ženklų, kad būdamas Lietuvoje jis dalyvavo skraidymo varžybose, nors buvo paskelbtas ieškomu asmeniu, – sakė Rytų regiono specialiųjų operacijų padalinio detektyvas inspektorius Robas Turneris. – Mes nenuilstamai dirbome su suinteresuotomis šalimis čia, Jungtinėje Karalystėje, ir užsienyje, siekdami užtikrinti, kad jis būtų sulaikytas ir atliktų teismo jam paskirtas bausmes.“

2018 m. lapkričio mėn. netoli Piterboro esančiame kelyje V.Kiminius išvažiavio į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į R.Radwell vairuojamą automobilį.

46 metų veterinarijos slaugytoja žuvo.

Prisiekusieji 2020 m. vasarį pripažino jį kaltu, tačiau policija mano, kad netrukus po teismo jis su šeima pabėgo iš Jungtinės Karalystės.

V.Kiminius gegužės mėn. buvo nuteistas ketveriems su puse metų, tačiau žiniasklaida nepranešė, kad vyras taip ir nebuvo įkalintas.

Prieš penkerius metus V.Kiminius buvo aprašytas straipsnyje apie jo lėktuvą „Aeroprakt A-22 Foxbat“, kurio uodegos numeris yra LY-UCB.

Lietuvoje V.Kiminius, turintis tokį pat vardą kaip ir jo tėvas, vadinamas Vytautu Sakeliu.

ULO 2020 m. Lietuvos čempionato internete paskelbtuose rezultatuose kaip dalyviai su LY-UCB numeriais nurodyti ir Vytauto Kiminiaus, ir Vytauto Sakelio vardai.

Duetas dalyvavo tik antrajame iš trijų etapų, vykusiame Paluknyje, kuris, kaip teigiama renginio plakate, vyko 2020 m. liepos 18 d.

Spalio mėnesį jis pats pasidavė policijai ir pradėjo atlikti bausmę.

Prieš jam pasiduodant, R.Radwell šeima sakė, kad „tikriausiai niekada nesusitaikys su tuo, kas įvyko“, ir pridūrė, kad jam pabėgus iš šalies „tai tik dar sunkiau pakeliama“.

Paskutiniame V.Kiminio teismo posėdyje buvo pasakyta, kad automobilis „Range Rover“, kurį jis vairavo mirtinos avarijos metu, buvo pavogtas prieš šešias savaites.

Policija, ieškodama su V.Kiminiu susijusių adresų, „rado įrodymų apie dar keturias pavogtas transporto priemones“.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.