Ajovos ligoninė suleido vaikams netinkamas COVID-19 skiepų dozes

Ajovos ligoninė pripažino, kad daugiau nei 100 vaikų skyrė netinkamą COVID-19 vakcinos dozę.

Vaikų vakcinacija.<br>123rf nuotr.
Vaikų vakcinacija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2021, 10:03 AM

„MercyOne“ pranešime teigiama, kad 20 mikrogramų „Pfizer“ vakcinos šeštadienį buvo sušvirkšta vaikams iki 12 metų per masinį skiepijimo renginį, trečiadienį pranešė „The Des Moines Register“.

Kiekvienas iš jų turėjo gauti 10 mikrogramų dozes per renginį Urbandeile, maždaug už 13 mylių į šiaurės vakarus nuo De Moino. Dėl neteisingo dozavimo – nors tai vis dėlto buvo mažesnis kiekis nei suaugusiems skiriama 30 mikrogramų dozė – vaikams gali sustiprėti šalutinis poveikis. Gali skaudėti ranką, krėsti lengvas karščiavimas, kamuoti nuovargis ir galvos skausmas.

Ligoninė „diegia procedūras, siekdama užtikrinti, kad panašus incidentas nepasikartotų“, sakoma jos pranešime. „MercyOne tvirtai tiki visų COVID-19 vakcinų, prieinamų atitinkamoms amžiaus grupėms, saugumu ir veiksmingumu.

Tai ne pirmas kartas, kai Ajovoje skiriamos didesnės nei rekomenduojama COVID-19 vakcinos dozės. Remiantis laikraščiu, balandį atleista slaugė beveik 80 kalinių Fort Madisono kalėjime suleido šešis kartus didesnę nei rekomenduojama „Pfizer“ dozę. Nepaisant sustiprėjusių šalutinių poveikių, nė vienas nukentėjusių asmenų nebuvo hospitalizuotas, tuomet sakė atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.