Izraelis dėl plintančio naujojo omikron varianto uždaro sienas visiems užsieniečiams

Izraelis rengiasi vėliau sekmadienį laikinai uždaryti savo sienas visiems užsieniečiams, siekdamas sustabdyti naujosios COVID-19 sukėlėjo atmainos omikron plitimą, pranešė ministro pirmininko biuras.

Koronavirusas Izraelyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Izraelyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2021, 9:07 AM, atnaujinta Nov 29, 2021, 2:49 PM

„Užsienio piliečiams draudžiama atvykti į Izraelį, išskyrus atvejus, patvirtintus specialiojo komiteto“, – nurodoma biuro paskelbtame pranešime, kuriame taip pat pažymima, kad ši priemonė įsigalios sekmadienio vakare.

Toks sprendimas buvo priimtas po naktį įvykusio ministrų kabineto posėdžio, kuriame buvo svarstoma, ar sugriežtinti anksčiau sušvelnintus apribojimus, kurie buvo nustatyti dėl koronaviruso pandemijos.

„Šiuo metu išgyvename neapibrėžtumo laikotarpį“, – posėdžio pradžioje pareiškė ministras pirmininkas Naftali Bennettas.

Jis pabrėžė, kad jo tikslas – išsaugoti „atvirą Izraelį su veikiančia ekonomika ir aktyvia švietimo sistema“.

Sprendimas dėl šalies uždarymo užsieniečiams galios 14 dienų. Be to, šalies gyventojams draudžiama lankytis 50 Afrikos šalių, kurias Izraelio institucijos yra įtraukusios į „raudonąją zoną“.

Iš Afrikos grįžtantiems izraeliečiams privaloma karantinuotis, o visi iš Afrikos jau atvykę Izraelio piliečiai dėl atsargumo artimiausiomis dienomis greičiausiai bus testuoti.

Izraelyje kol kas nustatytas vienas užsikrėtimo naujojo omikron varianto koronavirusu atvejis.

Pasaulio sveikatos organizacija penktadienį paskelbė, kad neseniai atrasta COVID-19 sukeliančio viruso atmaina B.1.1.529 yra susirūpinimą keliantis variantas ir suteikė jam omikron pavadinimą.

Aptikus naują koronaviruso variantą, įvairios didžiosios pasaulio oro bendrovės atšaukė skrydžius į Pietų Afriką, o daugelis šalių suskubo nustatyti apribojimus.

Tuo tarpu naujoji viruso atmaina jau pasiekė Europą – apie nustatytus pirmuosius atvejus jau pranešė Jungtinė Karalystė, Vokietija, Italija, Belgija ir Čekija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.