Tūkstančiai žmonių Čekijoje protestavo prieš privalomus COVID-19 skiepus

Tūkstančiai žmonių savaitgalį Čekijoje protestavo prieš koronaviruso priemones. Prahoje sekmadienį į gatves išėjo 4 000 protestuotojų, reikšdami savo nepasitenkinimą privalomais skiepais nuo COVID-19. Jie laikė rankose plakatus su užrašais „Mes nesame bandomieji triušiai“ ir „Norime dialogo“. Jau šeštadienį apie 2 000 žmonių dalyvavo panašiame mitinge antrajame pagal dydį Brno mieste.

 Tūkstančiai žmonių Čekijoje protestavo prieš privalomus COVID-19 skiepus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tūkstančiai žmonių Čekijoje protestavo prieš privalomus COVID-19 skiepus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-10 12:09

Buvusi Andrejaus Babišo vyriausybė priėmė sprendimą dėl privalomos vakcinacijos nuo koronaviruso visiems vyresniems nei 60 metų žmonėms ir tam tikrų profesinių grupių atstovams. Jis turėtų įsigalioti kovą. Naujasis ministro pirmininko Petro Fialos kabinetas dar nenusprendė, ar laikysis privalomos vakcinacijos, ar ją atšauks.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Čekijoje nuo koronaviruso visiškai paskiepyta 62,4 proc. gyventojų. Tai yra mažau už ES vidurkį. Beveik ketvirtadalis yra gavę stiprinančiąją dozę. 100 000 gyventojų per septynias dienas tenkantis naujų infekcijų skaičius Čekijoje siekia 431.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.