JAV policija išgelbėjo avariniu būdu nutūpusio lėktuvo pilotą nuo atlekiančio traukinio

Kalifornijoje policininkai paskutinę akimirką išgelbėjo avariniu būdu nutūpusio lėktuvo pilotą nuo atlekiančio traukinio, pirmadienį pranešė policija.

 Kalifornijoje policininkai paskutinę akimirką išgelbėjo avariniu būdu nutūpusio lėktuvo pilotą nuo atlekiančio traukinio.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kalifornijoje policininkai paskutinę akimirką išgelbėjo avariniu būdu nutūpusio lėktuvo pilotą nuo atlekiančio traukinio.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 3:12 PM

Kelios sekundės po to, kai pilotas buvo ištrauktas iš lėktuvo, šį į šipulius sudaužė dideliu greičiu atlėkęs traukinys. Los Andželo policininkų kamerų nufilmuota medžiaga rodo, kad sužeistas pilotas buvo įstrigęs piloto kabinoje, o pareigūnai iš paskutiniųjų stengėsi jį išvaduoti. Tuo metu įstrigusio lėktuvo link lėkė traukinys.

Galiausiai pareigūnams pavyko ištraukti pilotą ir nutempti jį gatve tolyn nuo pervažos. Policininkai šaukė „Greičiau! Greičiau! Greičiau!“, o traukinys – su žviegiančiu švilpuku – įsirėžė į lėktuvą, aplink pažerdamas jo nuolaužas.

Los Andželo policija sakė, kad dramatiška gelbėjimo operacija vyko sekmadienį viename šiaurinių priemiesčių, keli kilometrai į šiaurę nuo Holivudo.

Vienmotoris lėktuvas ėmė kristi netrukus po pakilimo iš netoliese esančio aerodromo ir pilotas buvo priverstas avariniu būdu nutūpti vienoje gatvėje. Kurį laiką riedėjęs lėktuvas sustojo geležinkelio pervažoje.

„Man atrodo, kad tam vyrukui reikia nusipirkti loterijos bilietą, nes jis per 10 minučių du kartus pergudravo mirtį“, – televizijai NBC sakė vienas iš gelbėjimo operacijoje dalyvavusių policininkų Robertas Sherockas.

Pilotas, kurio pavardė nenurodoma, nuvežtas į ligoninę, jo būklė stabili.

Lėktuvu jis skrido vienas, per avariją daugiau niekas nenukentėjo, sakė gelbėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.