Meksikos prezidentas antrą kartą susirgo COVID-19

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pirmadienį pranešė, kad jam antrą kartą diagnozuota koronavirusinė infekcija, pasireiškia lengvi ligos simptomai.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 8:22 AM, atnaujinta Jan 11, 2022, 8:32 AM

Ši žinia paskelbta Meksikai grumiantis su nauja COVID-19 banga.

„Informuoju jus, kad užsikrėčiau COVID-19. Nors ligos simptomai lengvi, kol pasveiksiu laikysiuosi izoliacijos ir dirbsiu bei bendrausiu virtualiai“, – parašė valstybės vadovas socialiniame tinkle „Twitter“.

A. M. Lopezas Obradoras sakė, kad vidaus reikalų ministras Adanas Augusto Lopezas pavaduos jį per įprastas rytines spaudos konferencijas ir kitus viešus renginius, kol jis pasveiks.

Keliomis valandomis anksčiau 68 metų prezidentas pasirodė prieš būrį žurnalistų nedėvėdamas apsauginės kaukės ir buvo užkimęs. Dėl to A. M. Lopezo Obradoro kritikai apkaltino jį neatsakingu elgesiu.

Prezidentas sakė planavęs atlikti COVID-19 testą, tačiau buvo įsitikinęs, jog serga gripu.

Socialiniuose tinkluose A. M. Lopezas Obradoras sulaukė ne tik palinkėjimų greičiau pasveikti, bet ir kaltinimų neatsakingumu.

„Jei jis sunkiai susirgs, juo rūpinsis geriausi daktarai“, – parašė politikos apžvalgininkė Viri Rios tviterio žinutėje, kuria buvo pasidalinta šimtus kartus.

„Tuo metu daugelis ten buvusių žurnalistų netgi neturi [sveikatos] draudimo“, – rašė ji.

Pirmą kartą COVID-19 A. M. Lopezas Obradoras persirgo 2021 metų pradžioje.

Prezidentas yra pasiskiepijęs „AstraZeneca“ vakcina, o gruodžio 7 dieną jam buvo sušvirkšta sustiprinamoji dozė.

Meksika, kaip daugelis kitų pasaulio šalių, grumiasi su nauja susirgimų banga, paskatinta naujos pandeminio koronaviruso omikron atmainos atsiradimo. Prie naujų COVID-19 atvejų šuolio prisidėjo ir tradiciniai šeimų susibūrimai baigiantis metams.

Pagal mirčių nuo COVID-19 skaičių Meksika užima penktą vietą pasaulyje. Penktadienį oficialus mirties atvejų skaičius perkopė 300 tūkstančių. Visgi per parą registruojama gerokai mažiau mirčių nei per ankstesnes bangas.

Meksikoje, turinčioje 129 mln. gyventojų, nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 4,1 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Visgi realus užsikrėtimo atvejų skaičius veikiausiai yra gerokai didesnis, turint galvoje, kad šalyje testavimo apimtys yra mažos.

Meksika, vienas populiariausių turistų traukos centrų pasaulyje, per pandemija neuždarė savo sienų ir iš atvykstančių keliautojų nereikalauja jokių COVID-19 testų ar vakcinacijos pažymėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.