Dėl Rusijos veiksmų – įspėjimas iš Kanados: ragina atsisakyti nebūtinų kelionių į Ukrainą

Kanados vyriausybė rekomendavo savo piliečiams atsisakyti kelionių Ukrainą dėl padėties toje šalyje, pranešė vietos žiniasklaida.

Rusijos ir Ukrainos konfliktas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos ir Ukrainos konfliktas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos kariuomenė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos kariuomenė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-17 11:15, atnaujinta 2022-01-17 11:17

„Ukrainos atžvilgiu pakeitėme grėsmės lygį, kad būtų vengiama nebūtinų kelionių, tęsiantis Rusijos agresijai ir jai didinant savo karinę galią šalyje ir aplink ją“, – nurodė Kanados vyriausybė išplatintame pranešime, kurį cituoja žiniasklaida.

Tuo metu Kanados užsienio reikalų ministrė Melanie Joly šią savaitę vyks į Kijevą ir susitiks su Ukrainos premjeru Denysu Šmyhaliu, kad patvirtintų savo šalies paramą Ukrainai „agresyvių Rusijos veiksmų“ fone.

Kanada, kur gyvena daug išeivių iš Ukrainos, po 2014 metų įvykių, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį ir ėmė remti separatistus rytinėje Ukrainos dalyje, užėmė griežtą poziciją Maskvos atžvilgiu.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau praėjusį antradienį pasikalbėjo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir pabrėžė, kad „bet koks karinis įsiveržimas į Ukrainą turės rimtų pasekmių, įskaitant koordinuotas sankcijas“.

Praėjusį penktadienį JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) pareiškė, kad amerikiečių žvalgyba turi informacijos, jog Rusija planuoja provokaciją prieš Ukrainą, kuri turėtų tapti pretekstu įsiveržti į šią šalį.

Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby spaudos konferencijoje sakė, kad turimi žvalgybos duomenys yra „labai patikimi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.