Danija planuoja vasario 1-ąją atšaukti suvaržymus dėl COVID-19

Danijos vyriausybė planuoja vasario 1 dieną atšaukti dėl COVID-19 įvestus suvaržymus, nors šalyje užregistruotas rekordinis užsikrėtimo atvejų skaičius, trečiadienį paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija.

Koronavirusas Danijoje.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Danijoje.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-26 13:10

Pasiskiepijus labai didelei Danijos gyventojų daliai, sveikatos apsaugos ministras Magnusas Heunicke laiške parlamentarams rašė: „Norėčiau, kad... COVID-19 nuo vasario 1-osios nebebūtų priskiriama visuomenei pavojingų ligų kategorijai.“

Jis pasiūlė de facto panaikinti visus vidaus suvaržymus, tokius kaip kaukių dėvėjimas, barų ir restoranų darbo laiko sutrumpinimas.

5,8 ml. gyventojų turinčioje šalyje antradienį užregistruota 46 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, „bet mūsų dabartinis vertinimas tas, kad epidemija netrukus pasieks piką“, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė M. Heunicke.

Pasak jo, „gerai valdome hospitalizacijos lygį“, nes 3,5 mln. danų yra revakcinuoti, o viruso omikron atmaina sukelia ne tokią sunkią ligą.

Daugiau kaip 60 proc. danų jau yra gavę trečią skiepų nuo COVID-19 dozę. Šis sveikatos apsaugos pareigūnų tikslas buvo pasiektas mėnesiu anksčiau nei planuota.

Ir nors šalyje toliau auga hospitalizuotų COVID-19 sergančių žmonių skaičius, jau viršijęs 900, Danijos pareigūnai sako, kad 35 proc. jų iš tiesų į ligonines buvo paguldyti dėl kitų ligų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.