Kremlius: sankcijos V. Putinui būtų „politiškai destruktyvios“

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad asmeninės sankcijos Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nebūtų skausmingos, bet duotų priešingus rezultatus, kalbant apie pastangas mažinti įtampą dėl Ukrainos.

V. Putinas ir D. Peskovas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
V. Putinas ir D. Peskovas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2022, 2:39 PM

„Tai nėra skausminga, tai politiškai destruktyvu“, – sakė V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas, JAV prezidentui Joe Bidenui dėl Ukrainos pagrasinus sankcijomis asmeniškai Rusijos lyderiui.

„JAV Atstovų Rūmų nariai ir senatoriai, ne visai susipažinę su šia tema, kalba apie Rusijos vadovybės atstovų turto įšaldymą“, – sakė D. Peskovas ir pridūrė, kad jiems trūksta žinių, nes Rusijos aukšto rango pareigūnams jau seniai draudžiama turėti sąskaitų užsienyje.

Įtampa dėl Ukrainos smarkiai išaugo Vakarams apkaltinus Kremlių prie Ukrainos sienos dislokavus 100 tūkst. karių ir planuojant įsiveržti į šią šalį.

Maskva dėl įtampos kaltina Vakarus ir pateikė reikalavimų sąrašą, apimantį reikalavimą suteikti garantiją, kad Ukraina niekada neįstos į NATO, o Aljanso pajėgos, jau esančios buvusio sovietų bloko šalyse, atsitrauks.

Vokietijos, Rusijos, Prancūzijos ir Ukrainos aukšto rango atstovai trečiadienį Paryžiuje turi surengti derybas dėl Ukrainos vadinamuoju Normandijos formatu.

„Tikiuosi, kad įvyks geras, atviras pokalbis, duosiantis didžiausią įmanomą rezultatą“, – apie šias derybas sakė D. Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.