Maskva: derybos su Kijevas tęsiasi vaizdo formatu

Nepaisant išaiškėjusių sunkių nusikaltimų prieš civilius Kyjivo apylinkėse, taikos derybos tarp Ukrainos ir Rusijos, Maskvos duomenimis, tęsiamos.

Ukrainos ir Rusijos derybos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos ir Rusijos derybos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 12:19 PM, atnaujinta Apr 5, 2022, 12:20 PM

„Šiuo metu vyksta intensyvios derybos su Ukraina vaizdo formatu“, - antradienį interviu agentūrai „Intefax“ sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenka. Tačiau kol nėra sutarimo dėl galutinio dokumento, esą per anksti kalbėti, pavyzdžiui, apie Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo susitikimą su kolega iš Ukrainos Dmytru Kuleba.

S. Lavrovas ir D. Kuleba kovo 10 dieną buvo susitikę Antalijoje Turkijoje. Vėliau Turkijoje derėjosi ir abiejų šalių delegacijos.

Savaitgalį pasaulį pasiekė negyvų civilių vaizdai iš Bučos miestelio prie Kyjivo. Ukraina kalba apie sunkius karo nusikaltimus ir genocidą ir dėl žudynių kaltina rusų pajėgas. Tačiau ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neseniai pabrėžė, kad derybos su Rusija turi būti tęsiamos. Maskva neigia žudžiusi civilius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.