Draugystė baigėsi: Kremliaus šeimininką už grotų jau regi net ir Silvio Berlusconi

Buvęs Italijos Vyriausybės vadovas Silvio Berlusconi buvo laikomas artimu Vladimiro Putino draugu, lankėsi Rusijos okupuotame Kryme, tačiau po rusų elgesio Bučoje ir jis nusigręžė nuo Kremliaus šeimininko.

V.Putinas ir S.Berlusconi 2010 metais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Putinas ir S.Berlusconi 2010 metais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2022, 1:22 PM, atnaujinta Apr 11, 2022, 8:32 AM

S.Berlusconi sukritikavo V.Putiną dėl karo Ukrainoje. Kalbedamas savo vadovaujamos partijos bendražygiams ekspremjeras pareiškė esąs nusivylęs Rusijos prezidentu dėl jo vadovaujamos šalies įsiveržimo į Ukrainą, rašo Politica.

„Aš negaliu ir nenoriu slėpti, kad esu giliai nusivylęs ir nuliūdęs V.Putino elgesiu, kuris prisiėmė labai didelę atsakomybę prieš visą pasaulį.

Susipažinau su juo prieš dvidešimt metų ir jis man visą laiką atrodė esąs demokratijos ir taikos žmogus“, – yra cituojamas S.Berlusconi.

Tačiau, panašu, kad po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą ir kruvinų skerdynių Bučoje jau ir buvusiam Kremliaus šeimininko sąjungininkui atsivėrė akys.

„Susidūrus su masinių žudynių Bučoje ir kituose Ukrainos miestuose siaubu, tikrais karo nusikaltimais, Rusija negali neigti savo atsakomybės.

Priešingai, ji privalo išaiškinti ir perduoti teismui tuos, kas yra atsakingi už veiksmus, kurie nesuderinami su teise ir morale net ir karo metu“, – sakė pasaulyje prieštaringai vertinamas „Forza Italia“ lyderis.

Korupcija ir dėl rengtų sekso vakarėlių kaltintas buvęs Italijos premjeras šiemet buvo užsimojęs siekti prezidento posto ir turėjo ultradešiniųjų politinių partijų paramą. Vis dėlto galiausiai 85 metų milijardierius tokių planų atsisakė.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.