O. Arestovičius: Rusija jau pradėjo puolimą Donbase, vyksta pirmasis etapas

Pirmasis Rusijos kariuomenės puolimo etapas Donbase jau prasidėjo, antrajam etapui turėtų atvykti pastiprinimas. Apie tai interviu metu kalbėjo V. Zelenskio patarėjas Oleksijus Arestovičius, skelbia Ukrainos naujienų agentūra Unian. 

Karas Ukrainoje, Donbaso regionas. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje, Donbaso regionas. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2022, 7:31 AM, atnaujinta Apr 10, 2022, 7:41 AM

O.Arestovičius sakė, kad Rusijos Federacija bandys vykdyti puolimą vienu metu ir iš šiaurės, ir iš pietų.

„Dabar visi laukia antrojo ešelono. Antrasis ešelonas – tai 10 batalionų-taktinių grupių, atvykusių iš Tolimųjų Rytų, paskutinė, 5-oji armija ir tie, kurie buvo atitraukti iš šiaurės – Kijevo, Černihovo ir Sumos“, – sakė jis.

Tuo pat metu, pasak O.Arestovičiaus, pastiprinimas iš Tolimųjų Rytų dar nepasiekė puolimo pozicijų. O iš šiaurės atitrauktos pajėgos dar nėra pasirengusios puolimui.

Anksčiau prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad per artimiausias dvi savaites Donbase vyks įtemptos kovos, kurios nulems kito karo etapo likimą. Be to, okupantai suintensyvino savo veiksmus Zaporožės ir Chersono srityse.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka mano, kad Rusijos okupantai gali bandyti šturmuoti Kijevą antrą kartą, o Odesos, kaip dar vieno priešo taikinio, puolimas neatmetamas.

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas sakė, kad Ukrainos ir Rusijos prezidentų derybos gali įvykti po karinio susirėmimo Donbase, kurį Kijevas turėtų laimėti.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.