Vokietijos prezidentas lankosi Lenkijoje

Vokietijos Prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris antradienį atvyko į Varšuvą vienos dienos vizito į Lenkijos sostinę ir surengė derybas su prezidentu Andrzejumi Duda.

Vokietijos prezidentas Varšuvoje susitiko su Lenkijos prezidentu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietijos prezidentas Varšuvoje susitiko su Lenkijos prezidentu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 4:14 PM

Pokalbiuose daugiausia dėmesio turėjo būti skiriama Rusijos invazijai į Ukrainą, kurią Lenkija griežtai pasmerkė ir suteikė itin didelę paramą Ukrainai.

F. W Steinmeierį lydi jo žmona Elke Buedenbender. Jų vizitas, iš pradžių planuotas praėjusio mėnesio pabaigoje, buvo atidėtas po to, kai E. Buedenbender užsikrėtė koronavirusu.

Prieš vizitą F. W. Steinmeierio biuras nurodė, kad jis turėtų būti vertinamas kaip Vokietijos ir Lenkijos paramos Ukrainai ženklas. Biuro teigimu, šiuo vizitu buvo siekiama pademonstruoti bendrą paramą laisvei, demokratijai ir teisės viršenybei.

F. W. Steinmeieris taip pat ketina pareikšti padėką už Lenkijos pastangas priimti pabėgėlius, plūstančius per jos pietinę sieną su Ukraina. Lenkijos valdžios institucijų duomenimis, į šalį jau atvyko beveik 2,7 mln. nuo karo bėgančių žmonių.

Vokietijos prezidentas taip pat turėtų apsilankyti savanorių centre, padedančiame koordinuoti pagalbos darbuotojų veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.