Po šaudymo prie Graikijos ir Turkijos sienos rasta negyva pašauta migrantė

Grupei migrantų mėginant perplaukti valtimi iš Turkijos į Graikiją per pasienio upę įvyko šaudymo incidentas, po kurio vandenyje buvo rasta pašauta negyva moteris, sekmadienį pranešė graikų policija.

 migrantų krizė.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 migrantų krizė.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2022, 2:16 PM

Incidentas įvyko vėlai šeštadienį prie Evro upės, maždaug už 67 km į šiaurės rytus nuo Graikijos miesto Aleksandrupolio, nurodė policija.

Manoma, kad moteris buvo valtyje, kuria plaukę migrantai ignoravo iš graikų pusės skelbtų perspėjimų sukti atgal.

„Praeitą naktį 10 žmonių grupė mėgino patekti į Graikijos teritoriją valtimi iš Suflio apylinkių“, – naujienų agentūrai AFP sakė Rytų Makedonijos ir Trakijos srities policijos atstovas.

„Graikijos policija jiems davė ženklą sustoti, bet jie nepakluso. Iš Turkijos pusės pasigirdo šūvių. Graikijos pasieniečiai šaudė į orą, kad apsigintų, – kalbėjo atstovas. – Graikijos pasieniečiai rado keturis į krantą plaukiančius vyrus ir vandenyje plūduriuojančią moterį, kuri, atrodo, buvo pašauta į nugarą krūtinės srityje.“

Pradėtas incidento tyrimas.

Turkijos pusė šio incidento kol kas nekomentavo.

Graikų valstybinė televizija ERT pranešė, kad žuvusioji yra afrikietė ir kad ji pašauta iš ginklo, kurio Graikijos sienos apsaugos policija paprastai nenaudoja. Tai rodytų, kad ji galbūt buvo pašauta žmonių kontrabandininko, atgabenusio šiuos migrantus prie upės.

Daugelis nuo karų ir skurdo besigelbstinčių afrikiečių ir Vidurinių Rytų gyventojų bando pasiekti Graikiją, kad susirastų geresnį gyvenimą Europos Sąjungoje.

2020 metų kovą daugybei migrantų bandžius kirsti Evro upę iš Turkijos, Graikija tame sienos ruože sustiprino apsaugą ir sumontavo stebėjimo kamerų, radarą bei 40 km ilgio plieninę tvorą. Tose apylinkėse šaudymo incidentai nereti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?