Rusija tvirtina užkirtusi kelią žinomo propagandisto V. Solovjovo nužudymui

Maskva pirmadienį paskelbė areštavusi vienos „neonacių teroristinės“ grupės narius, esą planavusius pagal įsakymą iš Ukrainos nužudyti prokremlišką televizijos laidų vedėją Vladimirą Solovjovą.

V.Solovjovas.<br>Stopkadras.
V.Solovjovas.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-25 16:12, atnaujinta 2022-04-25 18:53

„Rusijos Federacijos tyrimų komitetas sulaikė Rusijoje uždraustos neonacių teroristinės organizacijos „Nacionalinis socializmas/Baltųjų galia“ narių grupę“, – sakoma Rusijos saugumo tarnybos FSB pareiškime.

Naujienų agentūrų išplatintame pareiškime nurodoma, kad areštuoti asmenys yra Rusijos piliečiai.

FSB teigimu, ši grupė planavo rusų televizijos ir radijo žurnalisto V. Solovjovo „nužudymą Ukrainos saugumo tarnybos nurodymu“. Grupės nariai „prisipažino rengę Solovjovo nužudymą, o po to planavo pabėgti į užsienį“.

Anot FSB, per kratas sulaikytųjų namuose rasta „suklastotų“ Ukrainos pasų, ginklų, narkotikų ir vienas savadarbis sprogstamasis užtaisas.

Per televizijos transliuotą pirmadienio susitikimą su Rusijos prokurorais prezidentas Vladimiras Putinas užsiminė, kad Vašingtonas dalyvauja planuojant „nužudyti garsų rusų televizijos žurnalistą“, bet jo vardo nepaminėjo.

„Jie... griebėsi teroro, mūsų žurnalistų nužudymų rengimo. Žinome šių Vakarų slaptųjų tarnybų prižiūrėtojų vardus, pirmiausia, žinoma, iš CŽV, dirbančių su Ukrainos saugumo agentūromis“, – sakė V. Putinas.

„Matyt jie duoda tokius patarimus [žudyti žurnalistus]. Štai jums ir požiūris į žurnalistų teises... į žmogaus teises apskritai“, – pridūrė V. Putinas.

Tuo metu Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) savo žinutėje, paskelbtoje per platformą „Telegram“, pareiškė nerengusi jokių planų nužudyti V. Solovjovą ir kad šis Kremliaus propagandininkas už savo veiksmus kada nors privalės atsakyti tarptautiniame tribunole.

„Ukrainos saugumo tarnyba sistemingai dirba stiprindama mūsų valstybės saugumą ir neketina rimtai komentuoti Rusijos specialiųjų tarnybų naujų fantazijų, – sakoma agentūros pranešime. – SBU neturi jokių planų nužudyti V. Solovjovą. Tuo pačiu, atsižvelgiant į melagienų ir antiukrainietiškos neapykantos, kurią transliuoja šis asmuo, kiekį, jis gali pats užspringti savo nekokybiškos propagandinės veiklos „produktais“.“

„V. Solovjovas – ne visuomenės veikėjas, o paprastas propagandinininkas, rusiškas Goebbelso atitikmuo, kuris Ukrainai iškovojus pergalę būtinai atsakys už savo piktadarystes tarptautiniuose teismuose“, – rašo SBU, turėdama omenyje buvusį nacistinės Vokietijos propagandos ministrą Josephą Goebbelsą (Jozefą Gebelsą).

Ištikimam V. Putino ir Rusijos invazijos Ukrainoje rėmėjui V. Solovjovui Europos Sąjunga taiko sankcijas už valstybinės propagandos skleidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.