A. Blinkenas siūlo paramą nužudytos palestiniečių žurnalistės šeimai

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, sukritikavęs Izraelio jėgos panaudojimą per nušautos palestiniečių žurnalistės Shireen Abu Akleh laidotuves, pasikalbėjo su jos šeima, sekmadienį pranešė vienas Valstybės departamento pareigūnas.

Antony Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Antony Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2022, 11:47 AM

Anot jo, šeštadienį skrisdamas į Berlyną į NATO užsienio reikalų ministrų susitikimą A. Blinkenas telefonu pasikalbėjo su žurnalistės šeimos nariais ir jiems išreiškė savo „gilią užuojautą“.

JAV diplomatijos vadovas „pažymėjo Sh. Abu Akleh žurnalistinį darbą ir laisvos bei nepriklausomos spaudos svarbą“, pareiškė pareigūnas, kuris, kaip įprasta, prašė nenurodyti jo vardo.

A. Blinkenas JAV pilietybę taip pat turėjusios Sh. Abu Akleh šeimai pasiūlė JAV diplomatų Jeruzalėje paramą.

Sh. Abu Akleh, garsi arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ žurnalistė, buvo nušauta trečiadienį, kai rengė reportažą apie vieną Izraelio kariuomenės reidą okupuotame Vakarų Krante.

Katare įsikūrusi „al Jazeera“ pareiškė, kad izraeliečių pajėgos tyčia ir „šaltakraujiškai“ nušovė 51 metų reporterę.

Izraelio premjeras Naftali Bennettas iš pradžių sakė, kad už reporterės žūtį „tikriausiai“ atsakingi ginkluoti palestiniečiai, bet vėliau žydų valstybė atsitraukė nuo šių kaltinimų ir pareiškė tirianti incidentą.

Per penktadienį įvykusias žurnalistės laidotuves guminėmis lazdomis ginkluoti Izraelio policininkai puolė laidotuvių procesijos dalyvius ir plėšė žmonėms iš rankų Palestinos vėliavas, o Sh. Abu Akleh karstą nešę vyrai vos nenumetė jo ant žemės.

A. Blinkenas anksčiau sakė esąs „giliai susirūpinęs“ dėl Izraelio policijos veiksmų, o Valstybės departamentas paragino skaidriai ištirti reporterės nužudymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.