Rusijos užimtose teritorijose – trintis tarp okupantų ir kolaborantų: piktinasi, kad rusai jų giminaičius naudoja kaip „patrankų mėsą“

Okupuotose Ukrainos teritorijose didėja trintis tarp Rusijos okupacinės administracijos ir prorusiškų kolaborantų. Zaporožės srities karinė administracija pranešė, kad Rusijos pajėgos rimtai konfliktuoja su kolaborantais dėl tarpasmeninių valdžios nesutarimų.

Karas Ukrainoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 7:08 PM, atnaujinta May 20, 2022, 7:33 PM

Vienas žinomas Zaporožės srities kolaborantas apkaltino Rusijos paskelbtą srities gubernatorių pavogus jo 10 000 rublių kompensaciją.

Mariupolio mero patarėjas Petro Andriščenka taip pat teigė, kad į Donecko liaudies respublikos (DNR) pajėgas mobilizuotų asmenų giminaičiai rengia masinį protestą prieš mobilizaciją Donecko mieste.

Okupuoto Donecko srities gyventojai piktinasi, kad rusai jų giminaičius naudoja kaip „patrankų mėsą“.

Pasak P.Andriuščenkos, okupacinė „valdžia“ nustatė atskiras dienas giminaičių susitikimui su mobilizuotaisiais. Norint patekti į šiuos susitikimus, reikia praeiti „megabiurokratinę“ procedūrą.

„Groteskiškos naujienos. Donecke – visuotinis giminaičių maištas prieš mobilizaciją. Toks galingas nepasitenkinimas, kad nuo rytojaus DLR nustato atskiras giminaičių susitikimo su mobilizuotaisiais dienas ir dar su megabiurokratine procedūra. Jei Rusija – žmonių kalėjimas, tai jos satelitai – kamera“, – sakė P.Andriuščenka.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusija Donecke vykdo slaptą mobilizaciją: vyrai siunčiami į frontą, moterys – rinkti duomenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.