Prancūzija patikino Ukrainą, kad ji taps ES nare

Ukraina galiausiai taps Europos Sąjungos (ES) nare, antradienį pareiškė Prancūzijos Europos reikalų ministras Clementas Beaune ir kartu patikino Kyjivą, kad jo šalies siūlymas sudaryti sąlygas glaudesniam bloko ir į jį norinčių stoti šalių bendradarbiavimui nėra alternatyva tikram stojimui, praneša „Reuters“.

Clementas Beaune.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Clementas Beaune.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 3:34 PM

Anksčiau šį mėnesį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pasiūlė sukurti „Europos politinę bendriją“, kuri leistų glaudžiau bendradarbiauti su šalimis, siekiančiomis narystės ES.

„Esu tikras, kad Ukraina taps ES nare, – žurnalistams sakė C. Beaune. – Žinome, kad tam reikės laiko, tačiau tokiu metu negalime sau leisti tiesiog laukti. Turime puoselėti europietišką viltį.“

C. Beaune, kuris anksčiau šią savaitę pats pareiškė, jog Ukraina į ES gali įstoti tik po 15–20 metų, pridūrė, kad minėtas „Europos politinės bendrijos“ projektas „nėra alternatyva“ tikram stojimui į bloką. Kalbėdamas šalia Ukrainos vicepremjerės Europos ir euroatlantinei integracijai Olgos Stefanišynos, jis teigė, kad kitas žingsnis būtų su Europos partneriais aptarti šio projekto detales.

O. Stefanišyna po susitikimo su C. Beaune pareiškė gavusi patikinimų, kad „Europos politinė bendrija“ nepaveiks Kyjivo kandidatūros.

Anot Paryžiaus, „Europos politinės bendrijos“ tikslas yra sukurti bendruomenę, kurią sudarytų šalys, norinčios įstoti į ES ar su bloku plėtoti glaudesnius ryšius. Šią iniciatyvą kai kurios Bendrijos šalys sutiko su skepsiu. Kyjivas taip pat neslėpė abejonių ir teigė, kad tai gali pavirsti alternatyva narystei.

Europos Komisija (EK) birželį turėtų pateikti Ukrainos paraiškos dėl stojimo į ES vertinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.