ES teismas atmetė J. Prigožino prašymą panaikinti sankcijas

ES teismas trečiadienį atmetė su Kremliumi susijusio oligarcho Jevgenijaus Prigožino, įtariamo samdinių grupės „Wagner“ finansuotojo, prašymą panaikinti sankcijas, įvestas dėl konflikto Libijoje.

ES teismas trečiadienį atmetė su Kremliumi susijusio oligarcho Jevgenijaus Prigožino.<br>„Telegram“ nuotr.
ES teismas trečiadienį atmetė su Kremliumi susijusio oligarcho Jevgenijaus Prigožino.<br>„Telegram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-01 14:12

J. Prigožinas užginčijo 2020 metų sprendimą įšaldyti jo turtą Europos Sąjungoje ir įtraukti jį į juodąjį vizų sąrašą dėl „Wagner“ kovotojų siuntimo į karo draskomą Šiaurės Afrikos šalį.

Jis teigė, kad „neturi jokių žinių apie subjektą, vadinamą „Wagner Group“, ir sakė, kad ES nepateikė šio sprendimo pagrindimo.

Tačiau ES Bendrasis Teismas atmetė skundą ir patvirtino jam skirtas sankcijas.

Teismas teigė, kad blokas pateikė „konkrečių, tikslių ir nuoseklių įrodymų, liudijančių apie daugybę glaudžių J. Prigožino ir „Wagner“ grupės ryšių“.

J. Prigožinui, kuris, kaip manoma, yra vienas svarbiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų, 2022 metų balandžio mėnesį ES taip pat įvedė sankcijas dėl invazijos į Ukrainą, o Vašingtonas jį įtraukė į juodąjį sąrašą dėl kišimosi į JAV rinkimus.

Neaiškios reputacijos grupė „Wagner“ kaltinama su Kremliaus pritarimu dislokuojanti samdinius karštuosiuose taškuose – Ukrainoje, Sirijoje, Libijoje, Centrinės Afrikos Respublikoje ir Malyje.

ES teigė, kad grupė pažeidė tarptautinį ginklų embargą Libijai ir kad jos kovotojai dalyvavo karinėse operacijose prieš JT remiamas valdžios institucijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.