Dominikos Respublikos aplinkos ministras nušautas dėl neišduotų leidimų

Dominikos Respublikos aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministrą šią savaitę nušovęs jo vaikystės draugas šį nusikaltimą veikiausiai įvykdė dėl to, kad jam buvo atsisakyta išduoti aplinkosaugos leidimus, kuriuos jis bandė gauti įvairių bendrovių vardu, rodo teisminiai dokumentai.

Dominikos Respublikos aplinkos ministras nušautas dėl neišduotų leidimų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dominikos Respublikos aplinkos ministras nušautas dėl neišduotų leidimų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 11:31 AM

Remiantis dokumentais, su kuriais trečiadienį susipažino naujienų agentūra AP, dėl vieno iš leidimų, kurį išduoti atsisakė nužudytas ministras Orlando Jorge Mera, kreipėsi jo senas draugas Fausto Miguelis de Jesusas Cruzas de la Mota, veikęs kaip tarpininkas tarp bendrovių ir ministerijos.

Tas konkretus leidimas buvo susijęs su prašymu eksportuoti 5 tūkst. tonų naudotų baterijų.

Tas ir kiti leidimai buvo rasti lagaminėlyje, kurį įtariamasis turėjo su savimi, kai pirmadienį Aplinkos apsaugos ministerijoje šešis kartus šovė į ministrą ir buvusio Dominikos prezidento sūnų O. J. Merą.

Pasak pareigūnų, įtariamajam rūpėjo būtent tas konkretus leidimas: „Buvo atsisakyta jį išduoti, bet jie vėl pateikė prašymą.“

Pareigūnai apibūdino F. M. J. C.de la Motą kaip „šaltakraujį ir viską apskaičiuojantį žudiką“ ir siekia, kad teismas leistų jį suimti vieniems metams, kol vyks tyrimas.

Kol kas neaišku, ar jis turi advokatą.

Netrukus po nužudymo policija suėmė F. M. J. C.de la Motą už kelių dešimčių kvartalų nuo ministerijos esančioje bažnyčioje, kur jis pasakė kunigui įvykdęs nusikaltimą ir atidavė jam ginklą.

Teismo dokumentuose rašoma, kad F. M. J. C.de la Mota siekė gauti aplinkosaugos leidimus pasinaudodamas ryšiais su ministru, kurio partiją rėmė per 2020 metų rinkimų kampaniją. O. J. Mera, vienas iš tos partijos įkūrėjų, ministru buvo paskirtas 2020 metų rugpjūtį.

„Aš dalyvavau kampanijoje, o jie man nepadeda“, – sušuko F. M. J. C.de la Mota prieš šaudamas į ministrą.

„Įrodymai rodo, kad kaltinamasis bandė gauti kelis leidimus ir piktinosi, kad niekas jam nepadeda“, – sakoma Dominikos Respublikos teisingumo departamento pareiškime.

Pasak departamento, mažiau nei prieš mėnesį F. M. J. C.de la Mota grasino Aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministerijos patarėjui teisės klausimais.

Po šaudynių pareigūnai konfiskavo F. M. J. C.de la Motos automobilį ir jame, be kitų daiktų, rado 9 mm kalibro pistoletą kulkosvaidį „Uzi“ su dviem 30 šovinių dėtuvėmis ir 2 tūkst. JAV dolerių grynaisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.