Talibai teigia Kabule nukovę du IS narius

Valdžią Afganistane paėmusio radikalaus Talibano judėjimo nariai trečiadienio vakarą per specialią operaciją Kabule nukovė du teroristinės „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės smogikus.

Talibai teigia Kabule nukovę du IS narius.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Talibai teigia Kabule nukovę du IS narius.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-07 09:44

Tai tviteryje pranešė talibų sudarytos Afganistano vyriausybės kultūros ir informacijos ministro pavaduotojas Zabihullah`a Mujahidas.

Pasak jo, per operaciją Talibano pajėgoms pavyko likviduoti du teroristus ir sulaikyti dar keturis. Be to, buvo sunaikinta sprogmenų ir sprogstamųjų įtaisų. Anot Mujahido, ekstremistai „planavo imtis niokojamų veiksmų“ Kabule.

Trečiadienį Afganistano televizijos kanalas „Tolo News“ pranešė, kad talibai mėgina šturmu paimti teroristų slėptuvę Chair Chanos rajone sostinės šiaurės vakaruose. Ten nugriaudėjo keli sprogimai. Laikraštis „Hasht-e Subh“, remdamasis mačiusiaisiais, rašė, kad į vieną kontrolės postą buvo paleistos trys raketos, o po to kilo susišaudymas.

Pranešimų apie civilius, nukentėjusius per talibų operaciją, negauta.

Pastaraisiais mėnesiais per daugelį Afganistano provincijų, įskaitant sostinės regioną, nusirito sprogimų, ginkluotų užpuolimų ir susišaudymų banga. Jų aukomis tapo tiek talibai, tiek taikūs gyventojai. Atsakomybę už daugelį šių incidentų prisiėmė „Chorasano islamo valstybės“ grupuotė, kuri yra IS atšaka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.